Sport

Se joacă din nou pe Arena Națională! Prima zi cu patru meciuri la Euro 2020. Programul complet de luni

Prima zi din săptămână este şi prima care ne aduce patru meciuri la Euro 2020. Se joacă decisivele din grupele B (ora 22:00) şi C (ora 19:00).
20.06.2021 | 23:11
Se joaca din nou pe Arena Nationala Prima zi cu patru meciuri la Euro 2020 Programul complet de luni
ADVERTISEMENT

Opt echipe sunt protagonistele meciurilor zilei, iar dintre ele două sunt deja sigure de optimi, iar una nu mai are nicio şansă să ajungă în faza eliminatorie. Celelalte 5 sunt implicate direct în bătălia pentru optimi, două dintre ele într-un meci de care pe care în grupa C.

Macedonia de Nord – Olanda şi Ucraina – Austria, luni, de la ora 19:00

Ultimele două meciuri ale grupei C de la Euro 2020 se dispută în paralel, de la ora 19:00. Macedonia de Nord joacă împotriva Olandei, pe stadionul Johan Cruijff din Amsterdam. Partida va fi condusă la centru de românul Istvan Kovacs şi poate fi urmărită pe Pro X.

ADVERTISEMENT

Celălalt meci al grupei, Ucraina – Austria, este găzduit de Arena Naţională din Bucureşti, iar arbitrul întâlnirii va fi turcul Cüneyt Çakır. Pro TV este canalul care va transmite acest joc.

Rezultatele şi clasamentul grupei C

Situaţia în grupa C, înainte de ultimele jocuri, este stabilită pe jumătate. Olanda va termina pe primul loc, Macedonia de Nord, pe ultimul, iar Ucraina şi Austria luptă în meci direct pentru poziţia secundă şi un loc sigur în optimi.

ADVERTISEMENT

Olanda a câştigat ambele partide de la Euro 2020: 3-2 cu Ucraina şi 2-0 cu Austria. Macedonia de Nord, în schimb, le-a pierdut pe ambele, cu aceiaşi adversari, 1-3 cu Austria şi 1-2 cu Ucraina.

Olanda şi Ucraina, favoritele bookmakerilor

După două înfrângeri consecutive, Macedonia de Nord, debutantă la Euro, se îndreaptă spre cea de-a treia. Joacă împotriva celei mai bune echipe din această grupă, echipa care a câştigat în faţa formaţiilor care i-au bătut pe macedoneni. Batavii, probabil, vor odihni mulţi titulari, în vederea optimilor, dar dispun de un lot suficient de valoros pentru a se impune. Mai ales că rezervele vor încerca să impresioneze.

ADVERTISEMENT

Cotele Superbet pentru 1 / X / 2 sunt 11,60 / 5,7o / 1,30.

Ucraina – Austria este un meci echilibrat, în care exsovieticii au avantajul de a fi ajutaţi de o remiză, pentru că au golaveraj mai bun (4-4 faţă de 3-3). Totuşi, un rezultat de egalitate ar fi util chiar şi pentru Austria, care poate spera la optimi de pe locul 3. Ar termina cu golaveraj zero şi deja este mai bună decât Elveţia din grupa A. Mai trebuie să depăşească un loc 3 din celelalte 4 grupe şi joacă în faza următoare.

Cota Superbet pentru remiză este 2,00. Un succes al Ucrainei e cotat la 3,60, în timp ce unul al Austriei e 3,80.

ADVERTISEMENT

Formaţiile probabile în meciurile grupei C

Macedonia de Nord (4-4-2): Dimitrievski – S Ristovski, Velkovski, Musliu, Nikolov – Ademi, Alioski, Bardi, Spirovski – Pandev, Elmas. Antrenor: Igor Angelovski.

Olanda (5-3-2): Stekelenburg – Dumfries, De Ligt, De Vrij, Blind, Van Aanholt – F. de Jong, Gravenberch, Wijnaldum – Depay, Malen. Antrenor: Frank de Boer.

Ucraina (4-3-3): Bushchan – Karavaev, Zabarnyi, Matviyenko, Mykolenko – Malinovskyi, Stepanenko, Zinchenko – Yarmolenko, Yaremchuk, Tsygankov. Antrenor: Andrei Shevchenko

Austria (3-5-2): Bachmann – Dragović, Alaba, Hinteregger – Lainer, Sabitzer, X Schlager, Grillitsch, Ulmer – Baumgartner, Arnautović. Antrenor: Vladimir Petkovic


  • (P) Cotă SUPERBET pentru Ucraina – Austria: 2,20 este cota pentru „ambele marchează”. Vezi aici toate cotele!


Finlanda – Belgia şi Rusia – Danemarca, luni, de la ora 22:00

Fiind ultima rundă, şi partidele din grupa B sunt programate să aibă aceeaşi oră de start, 22:00. Finlanda joacă împotriva Belgiei, pe Arena Gazprom din Sankt Petersburg. Partida, ce poate fi urmărită pe Pro X, va fi condusă de o brigadă germană, în frunte cu Felix Brych.

Rusia şi Danemarca se întâlnesc la Copenhaga, pe stadionul Parken. Pro TV va trasmite meciul, ce va fi arbitrat de francezul Clement Turpin.

Rezultatele şi clasamentul grupei B

Belgia este singura echipă sigură de prezenţa în optimi, după victoriile 3-0 cu Rusia şi 2-1 cu Danemarca.

Toate celelalte echipe au şanse la locul secund. Rusia are trei puncte după victoria 1-0 cu Finlanda. Finlanda, la rândul ei, are 3 puncte din succesul 1-0 cu Danemarca. Iar danezii pot urca pe doi, dacă bat Rusia la două goluri diferenţă.

Misiune grea pentru pariori

Cum toate cele trei formaţii necalificate deja au şanse la calificarea în optimi, există motivaţie în ambele partide. Finlanda porneşte, totuşi, cu a doua şansă în faţa liderului grupei, dar şi al clasamentului mondial FIFA. De altfel, la Superbet, belgienii au cotă 1,35 pentru un succes. Remiza, care i-ar da Finlandei şanse mari de a accede în optimi, e cotată la 5,00, iar un succes nesperat al nordicilor, cu 11,10.

Rusia – Danemarca se anunţă ceva mai echilibrat. Danezii l-au pierdut pe Eriksen, dar parcă luptă mai tare pentru el. Au marcat cel mai rapid gol de la acest final, însă Belgia a întors rezultatul. Acum mai au o singură şansă şi anume să învingă Rusia şi să spere la un succes al belgienilor în celălalt meci al grupei.

Victoria danezilor e cotată cu 1,75 la Superbet. Remiza e 3,84, iar un succes al ruşilor are 5,00.

Formaţiile probabile în meciurile grupei B

Finlanda (3-5-2): Hradecky – O’Shaughnessy, Arajuuri, Toivio – Uronen, Kamara, Sparv, Kauko, Raitala – Pukki, Lod. Antrenor: Markku Kanerva.

Belgia (3-4-3): Courtois – Alderweireld, Denayer, Vertonghen – Meunier, De Bruyne, Witsel, Carrasco – Mertens, Lukaku, E Hazard. Antrenor: Roberto Martinez.

Rusia (3-4-2-1): Safonov – Barinov, Diveev, Dzhikiya – Mário Fernandes, Zobnin, Ozdoev, Karavaev – Miranchuk, Golovin – Dzyuba. Antrenor: Stanislav Cherchesov.

Danemarca (4-3-3): Schmeichel – Mæhle, Kjær, Christensen, Wass – Damsgaard, Højbjerg, Delaney – Poulsen, Cornelius, Braithwaite. Antrenor: Kasper Hjulmand.


  • (P) Cotă SUPERBET pentru Rusia – Danemarca: 1,79 este cota pentru „peste 1,5 goluri Danemarca”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT