Se pune taxă pe Facebook! Anunţul oficial făcut de Mark Zuckerberg

Mark Zuckerberg vrea să dea o mână de ajutor marilor concerne media din întreaga lume şi anunţă că va introduce un program pentru aplicaţia Facebook prin care utilizatorii pot urmări...
25.08.2017 | 00:03
Se pune taxa pe Facebook Anuntul oficial facut de Mark Zuckerberg

Mark Zuckerberg vrea să dea o mână de ajutor marilor concerne media din întreaga lume şi anunţă că va introduce un program pentru aplicaţia Facebook prin care utilizatorii pot urmări ştirile care îi interesează, pe mobil, imediat în momentul în care acestea sunt publicate. Doar că pentru a avea acces la programul denumit Instant Articles, utilizatorii vor fi nevoiţi să plătească şi o taxă.

Instant Articles este un proiect pe care cei care se opucă de dezvoltarea reţelei Facebook l-au anunţat încă de anul trecut. Iniţial ar fi fost vorba despre o facilitate fără costuri suplimentare, dar Mark Zuckerberg s-a răzgândit, iar fondurile strânse vor fi direcţionate către marile concerne de presă, pentru a se promova jurnalismul de calitate.

Taxa Facebook. Ce spune Zuckerberg

“Am petrecut foarte mult timp în ultimul an cu diferite organizaţii şi am stabilit cum putem să colaborăm mai bine în viitor. În condiţiile în care tot mai mulţi oameni au început să îşi citească ştirile şi să se informeze de pe Facebook, avem responsabilitatea de a menţine comunitatea la un nivel cât mai bun de informare şi de a sorta ştirile care i se oferă. 

Nu putem face asta fără ajutorul jurnaliştilor, dar ne dăm seama şi că avansarea în tehnologie face ca multe publicaţii să aibă din ce în ce mai mari probleme să ofere publicului jurnalismul pe care şi-l doreşte. Pentru a colabora cât mai bine în noua industrie am lansat Facebook Journalism Project. Vrem să lucrăm cât mai aproape de redacţii şi să concretizăm programul Instant Articles”, a declarat Mark Zuckerberg.

Tags: