News

Se știe când depune PNL moțiunea de cenzură! Mâine poate fi ziua decisivă pentru guvernul Dăncilă

11.06.2019 | 13:07
Se stie cand depune PNL motiunea de cenzura Maine poate fi ziua decisiva pentru guvernul Dancila

Se știe și când depune Partidul Național Liberal moțiunea de cenzură! Astfel, sunt șanse mari ca PNL-ul să încerce să dea jos Guvernul Dăncilă chiar mâine, scrie stiripesurse.ro, deși unele surse politice spun, însă, că liberalii nu s-ar fi înțeles cu toți parlamentarii de opoziție. Mai mulți oameni importanți de pe scena politică spun că opoziția este gata pentru asaltul final asupra PSD-ului. De altfel, și președintele PNL, Ludovic Orban, anunţa, săptămâna trecută, că proiectul moţiunii de cenzură a fost adoptat de principiu de conducerea partidului.

Se știe când depune PNL moțiunea de cenzură!

Mai mult de atât, au fost demarate negocieri intense pentru susţinerea acestui demers, și în actualul context, moţiunea de cenzură este susţinută de PMP, UDMR, USR, Pro România. Liderul PNL, Ludovic Orban, spunea la sfârşitul lunii mai că liberalii vor depune o moţiune de cenzură, în această sesiune parlamentară, dacă Guvernul Dăncilă nu va demisiona.“Românii, în majoritate zdrobitoare, nu mai vor ca la putere să fie PSD. (…) Din acest motiv, PNL va face toate demersurile constituţionale, legale, posibile, pentru a pune punct acestei guvernări.

Repetăm solicitarea noastră către Guvern: daţi-vă demisia, (…) românii nu vă mai vor în fruntea României. În cazul în care Guvernul nu îşi va da demisia, PNL va depune, până la sfârşitul sesiunii parlamentare, o moţiune împotriva acestui Guvern”, declara Orban în urmă cu doar câteva zile atunci când a fost chestionat despre guvernarea Vioricăi Dăncilă.

Se știe când depune PNL moțiunea de cenzură! Moțiune
Premierul Viorica Dăncile ar putea avea zilele numărate la Guvern. Sursa foto – facebook

Băsescu, asigurări pentru liberali

Traian Băsescu i-a asigurat pe liberali că partidul său va semna moțiunea: „PMP va semna textul moțiunii. Ne facem datoria elementară de opoziție. Dacă va trece sau nu, vedem. Moțiunea va da ocazia parlamentarilor opoziției să dea soluții, altele decât cele pe care le-a dat guvernul. Aș putea să iau eu guvernul, ca să enervăm pe toată lumea. (…)

Funcția de premier trebuie exercitată de un om mai tânăr, Tomac ar fi un foarte bun premier”, a spus și Traian Băsescu legat de o eventuală moțiune de cenzură și de rolul pe care îl va juca partidul lui.