Secretele românului care a învins marele Inter la Milano

Data de 23 martie 2014 va rămîne mereu întipărită în mintea lui Costi Nica. Tînărul fundaş dreapta, de numai 21 de ani, şi-a făcut debutul în Serie A din postura de titular! Şi nu oricum,...
25.03.2014 | 00:04
Secretele romanului care a invins marele Inter la Milano
ADVERTISEMENT

Data de 23 martie 2014 va rămîne mereu întipărită în mintea lui Costi Nica. Tînărul fundaş dreapta, de numai 21 de ani, şi-a făcut debutul în Serie A din postura de titular! Şi nu oricum, ci printr-o victorie pe care echipa sa, Atalanta, a obţinut-o cu 2-1 pe terenul marelui Inter Milano, chiar dacă fost campioană a Europei se află, momentan, în degringoladă totală. Transferat în vară de echipa din Bergamo de la Dinamo, în schimbul a 1,6 milioane de euro, Nica mai bifase doar două prezenţe în Serie A, dar ambele din postura de rezervă. Prima şansă adevărată a venit în octombrie 2013, cînd fundaşul a intrat pe teren în minutul 23, dar o intervenţie dură la un adversar i-a adus eliminarea. De atunci, titular nu a mai fost decît în Cupa Italiei.

1506433_10201343912068312_1766679228_n

 “Mi-a fost foarte, foarte greu, pentru că mă aşteptam să joc mai mult!”

Pentru că nivelul la care s-a prezentat atît pe teren cît şi la antrenamente este unul pe placul staff-ului tehnic al Atalantei, Costi a rămas cu nedumerirea legată de faptul că nu i se dau mai multe şanse de a juca. “A fost foarte, foarte greu pentru că mă aşteptam să joc mai mult şi nu mă puteam împăca cu ideea că sînt eternă rezervă. Totuşi, nu am cedat nicio clipă, ci am decis să muncesc şi mai mult pentru a arăta că merit să joc”, dezvăluie Nica pentru FANATIK.RO. Muncă intensă pe parcursul ultimelor trei luni şi în urma căreia fundaşul şi-a crescut masa musculară cu peste cinci kilograme!

ADVERTISEMENT

1484824_10201819329353447_1650485313_n

“Mă antrenez suplimentar de patru ori pe săptămînă!”

“Văzînd că nu joc, am luat decizia de a mă antrena suplimentar de cîteva ori pe săptămînă”, explică Nica, completînd apoi cam în ce fel decurge o săptămînă de-a sa în Italia, de la 1 ianaurie, momentul în care a decis să tragă din ce în ce mai tare. “De trei sau patru ori pe săptămînă, înaintea antrenamentului normal alături de restul lotului, vin cu aproape o oră şi jumătate înainte ca să lucrez suplimentar. Mai sînt doi, trei băieţi în situaţia mea, dar fiecare facem separat. Am vorbit cu preparatorul fizic şi mi-a făcut un anumit program, pe care îl respect cu stricteţe. Fac foarte multe exerciţii şi diverse. Atît de forţă, bicicletă sau cu mingea. Urmează apoi antrenamentul normal la finalul căruia, de două ori pe săptămînă, cînd e mai solicitant, facem şi o scurtă şedinţă de mobilitate”, ne-a descris Nica o parte a secretului din spatele debutului ca titular în Liga 1.

10153347_10201819342593778_1567959279_n

A luat cinci kilograme de muşchi, dar şi-a îmbunătăţit şi viteza

Pe vremea în care juca la Dinamo, Nica avea, constant 71 de kilograme, însă acum oscilează între 76 şi 77, situaţie care ar putea duce cu gîndul orice iubitor al fotbalului că vitezele de reacţie şi de deplasare ale lui Nica, calităţi esenţiale pentru un fundaş de bandă, au de suferit. Mai ales că, aşa cum el însuşi spune, nu avea vreun deficit de forţă după ce a venit de la Dinamo“Nici nu se pune problema să am deficienţe la capitolul ăsta! Dimpotrivă, mi-am îmbunătăţit aceste caracteristici, pentru că totul se face foarte profesionist, se lucrează cu cap, chiar nu am avut de cîştigat pînă acum”, continuă Costi să detalieze drumul pe care şi-l croieşte spre consacrarea în Serie A.

ADVERTISEMENT

Bonetti-660x471

“În viitor, Nica poate juca oriunde!”

Omul care l-a promovat pe Nica la Dinamo, italianul Dario Bonetti, are şi el numai cuvinte de laudă la adresa fundaşului dreapta căruia îi prevesteşte un mare viitor în fotbalul la nivel înalt. “Nu am văzut meciul Inter – Atalanta, din păcate, dar am citit ziarele şi ştiu că Nica a fost titular. Mă bucur mult pentru el, dar nu este o surpriză pentru mine! El este un tînăr fotbalist cu un potenţial uriaş şi sosirea în Italia e foarte importantă pentru el, fiindcă a intrat în contact cu fotbalul mare. Întîlneşte jucători de cel mai înalt nivel, iar asta îl va ajuta să crească şi mai mult, foarte repede. Dacă va continua să aibă aceeaşi ascensiune ca pînă acum, în viitorul apropiat va putea juca oriunde, chiar şi la echipe de top ale Italiei precum Juventus, Milan sau Inter. Sînt foarte fericit pentru el şi pentru întreg fotbalul românesc!”, a declarat Dario Bonetti pentru FANATIK.RO.