Fotbal international

S-a aflat secretul succeselor lui Olivier Giroud. Ce are tatuat pe braţul drept

05.05.2019 | 12:31
Sa aflat secretul succeselor lui Olivier Giroud Ce are tatuat pe bratul drept

S-a aflat secretul succeselor lui Olivier Giroud. Atacantul lui Chelsea este un om foarte credincios, credinţă pe care a moştenit-o de la mama sa, care nu exista duminică în care să nu îl ducă la biserică. Giroud spune că lucrarea lui Dumnezeu a făcut ca el să ajungă astăzi campion mondial cu Franţa şi să aibă o viaţă fericită din toate punctele de vedere.

Secretul succeselor lui Olivier Giroud este marea sa credinţă

În semn de preţuire pentru tot ajutorul divin jucătorul şi-a tatuat pe braţul drept primul verset din Psalmul 23 (cel care la ortodoxism corespunde cu Psalmul 22): “Domnul e păstorul meu şi nimic nu-mi lipseşte”. Giroud spune că este convins că tot ce a realizat, plecând dintr-o micuţă localitate de lângă Grenoble, a fost posibil numai pentru că a avut mereu ajutor divin.

“Am marea şansă ca aici la Londra să existe, aproape de unde stau eu, o biserică anglicană unde merg mereu şi unde seara slujbele se fac în limba franceză. De multe ori stau cu preoţii de acolo şi citim Biblia şi viaţa lui Iisus Christos şi simt de fiecare dată cum intră ceva în mine absolut minunat şi mulţumesc din toată fiinţa mea pentru ceea ce am primit în viaţă”.

Olivier Giroud de fiecare dată când înscrie duce degetele de la mâini spre cer
Olivier Giroud de fiecare dată când înscrie duce degetele de la mâini spre cer

Nu mai putea merge de fericire, pe teren, după câştigarea titlului mondial

Olivier Giroud visa să se facă schior, Grenoble fiind o localitate unde au şi avut JO de iarnă, dar până la urmă a ajuns la fotbal şi cel mai mare vis al său, titlul de campion mondial cu Franţa, vara trecută, la turneul final din Rusia, s-a împlinit după finala cu Croaţia. “Simţeam că vreau să alerg spre centrul terenului, fusesem înlocuit în ultimele 10 minute, dar picioarele nu mă ascultau. Tremuram tot de fericire”.

Olivier Giroud, pericol când vine de pe bancă
Olivier Giroud, pericol când vine de pe bancă

Olivier Giroud a fost deseori criticat pentru faptul că este exact opusul de atacant, unul care dă foarte rar goluri. Au existat şi expresii mai puţin civilizate la adresa lui, dar francezul nu s-a supărat. “Oamenii gândesc fiecare diferit. Unii mă văd într-un fel, alţii în alt fel. Important este că eu ştiu că atunci când intru pe teren sunt conectat sută la sută să îmi ajut echipa, nu să ies eu în faţă. Sunt, în primul rând, un jucător de echipă”. În Premier League şi-a creat renumele de jucătorul care vine de pe bancă şi marchează. Este al doilea într-o astfel de ierarhie după Jermain Defoe. Defoe are marcate 24 de goluri din postura jucătorului de rezervă, Giroud 20.