News

Ședință solemnă în Parlament! Klaus Iohannis, un nou atac la PSD

02.04.2019 | 15:31
Sedinta solemna in Parlament Klaus Iohannis un nou atac la PSD

Senatul și Camera Deputaților s-au reunit, marți, 2 aprilie, într-o ședință solemnă în Palatul Parlamentului, dedicată aniversării a 15 ani de la aderarea României la NATO, dar și a celor 70 de ani de la înființarea Alianței Nord-Atlantice.

Ședința solemnă în Parlament, încă o ocazie pentru un atac din partea lui Iohannis la PSD

La ședință au participat cei mai importanți oameni printre care Klaus Iohannis, Viorica Dăncilă, Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu. Cu acest prilej, șeful statului a ținut un discurs, în care atacă din no u guvernarea PSD-ALDE, lucru pentru care a fost aplaudat de parlamentarii opoziției. Cât despre cei de la putere, au citircat președintele pentru acuzele aduse la adresa guvernării. „Aniversăm, în cadrul acestei ședințe solemne, 15 ani de când România a aderat la cea mai puternică alianță din istoria omenirii.

Din 2004, suntem nu numai într-un parteneriat loial cu această solidă organizație politico-militară, ci și membri respectați ai clubului statelor democratice. Și acest aspect este unul foarte important, pentru că trăinicia NATO și forța sa sunt date, în primul rând, de adeziunea la valori fundamentale, pe care inclusiv țara noastră și-a asumat să le respecte. Iar aceste valori sunt libertatea, democrația și statul de drept. Anul acesta se împlinesc și 70 de ani de la semnarea, la Washington, a actului fondator al NATO, care stă la baza apărării noastre colective și care garantează nu doar securitatea, ci și prosperitatea și exprimarea liberă și democratică a țărilor membre.

Ședință solemnă în Parlament! Klaus Iohannis, un nou atac la PSD
Ședință solemnă în Parlament!

”Guvernarea PSD vulnerabilizează România”

Istoria ne-a demonstrat că principiile democratice și o comunitate bazată pe solidaritate și responsabilitate față de securitatea aliaților reprezintă esența proiectului euroatlantic și cheia succesului misiunilor NATO. Pentru țara noastră, nu a fost deloc ușoară revenirea la democrație după epoca neagră a comunismului și tocmai de aceea merită salutat și apreciat efortul conjugat al tuturor forțelor politice, al diplomației și al armatei, care a făcut posibil dezideratul național de a aduce România în NATO și în spațiul valorilor euroatlantice.

Cu atât mai condamnabile sunt acțiunile actualei majorități PSD, care, prin asaltul – fără precedent în ultimii treizeci de ani – la adresa statului de drept, riscă să fragilizeze statutul ţării noastre în Alianţa Nord-Atlantică şi în Uniunea Europeană.

Modificarea legilor în folosul unor persoane, demagogia, atacurile la adresa stabilităţii economice şi financiare a României, creşterea inflaţiei şi devalorizarea monedei naţionale, arbitrariul şi lipsa de profesionalism, acestea sunt realele politici ale guvernării PSD. Nu întărirea democrației, nu consolidarea justiției, nu responsabilitate și predictibilitate în economie, nu infrastructură care să garanteze inclusiv siguranța oamenilor, nu acestea sunt politicile PSD. Guvernarea PSD, vă spun acum, care a devenit sinonimă cu incapacitatea administrativă și cu diletantismul, vulnerabilizează România”, este o parte din discursul liderului de stat.