Fotbal intern

Sepsi a reuşit un supertransfer: un internaţional cu meciuri în Champions League

31.07.2018 | 23:52
Sepsi a reusit un supertransfer un international cu meciuri in Champions League

Sepsi Sfântu Gheorghe e pusă pe fapte mari în acest sezon inclusiv în ceea ce priveşte mercato şi a reuşit marţi un supertransfer: un internaţional din Belarus, cu meciuri în preliminariile şi grupele Champions League. Echipa pregătită de Eugen Neagie are ambiţii deosebite pentru acest sezon, obiectivul fiind, nici mai mult, nici mai puţin, decât să prindă un loc în play-off. Şi la cum joacă echipa covăsneană nu pare a fi imposibil o asemenea performaţă. În ultima etapă Sepsi a învins cu 1-0 pe teren propriu Craiova lui Devis Mangia absolut meritat, la capătul unui meci în care au arătat un fobal de bună calitate.

Sepsi a reuşit un supertransfer. Internaţionalul din Belarusa Aleksandar Karintskiy are multe meciuri în Champions League cu BATE Borisov
Sepsi a reuşit un supertransfer. Internaţionalul din Belarusa Aleksandar Karintskiy

Sepsi Sfântu Gheorghe a reușit azi transferul lui Aleksandar Karnitkskiy, un mijlocaș central de 29 ani din Belarus. Fotbalistul are 7 meciuri în echipa naţională. Directorul sportiv al clubului covăsnean,  Janos Bokor, a dat câteva date despre noul venit: “Este un număr 8 puternic, 50% ofensiv, 50% defensiv. Ni l-am dorit foarte mult și ne bucurăm că am reușit să parafăm înțelegerea. Îi urăm bun venit și baftă”. Pronosticuri Fotbal

Sepsi a reuşit un supertransfer. A fost o vară cu foarte multe achiziţii de bună calitate

Karnitskiy a evoluat ultima dată la FK Tosno, în Rusia, alături de care a câștigat Cupa Rusiei. Cea mai bună perioadă a închizătorului a fost la BATE Borisov, alături de care a câștigat 3 titluri, 3 Supercupe și o Cupă.Mai mult, fotbalistul are 10 prezențe în grupele Champions League, unde a reușit să și înscrie un gol. Mai are alte 13 meciuri în preliminariile Ligii, marcând de două ori.

În această vară Sepsi Sfântu Gheorghe a avut una dintre cele mai intense şi totodată mai prolifice campanii de achiziţii pe piaţa transferurilor din România, făcându-şi un lot foarte competitiv, cu mulţi jucători veniţi din afară. Ivan Covic (portar), Florin Ştefan (fundaş stânga), Stefan Velev (mijlocaş), Gabriel Vaşvari (mijlocaş), Stephan Drăghici (mijlocaş), Gabriel Dodoi (atacant), Gabriel Rodrigues de Moura (fundaş), Bryan Nouvier (mijlocaş), Branislav Jankovic (mijlocaş) şi Igor Jovanovic (fundaş) sunt alţi jucători care au semnat cu formaţia din Sfântu Gheorghe în această vară, iar antrenorul Eugen Neagoe are acum de unde să aleagă meci de meci pentru a face cea mai bună echipă.

Nu se mai doreşte să se treacă prin emoţiile sezonului trecut

Sepsi a promovat în ediţia anterioară a Ligii 1 Betano pentru prima dată în istorie în prima divizie şi a reuşit să se menţină cu facilitate, deşi începutul de sezon a fost unul foarte ameninţător pentru covăsneni. Însă odată cu numirea lui Eugen Neagoe lucrurile au început să meargă din ce în ce mai bine şi deşi echipa a evoluat în play-out nu a avut absolut nici o emoţie în privinţa salvării de la retrogradare.

Deşi în vară au plecat câteva piese de bază din sezonul anterior prin achiziţiile făcute lotul a devenit şi mai puternic şi obiectivul s-a schimbat şi el, pentru că în mod justificat Sepsi se poate bate de la egal la egal cu multe dintre colegele din Liga 1 Betano, iar acasă va fi foarte greu de îngenuncheat, jucând cu foarte multă determinare în faţa unui public care susţine echipa cu mult patos şi face o atmosferă deosebită la fiecare joc de acasă, ceea ce îi mobilizează şi mai mult pe jucători.