News

Șerban Nicolae vrea să devină candidatul PSD la alegerile prezidențiale: „E un bărbat puternic”

13.06.2019 | 17:16
Serban Nicolae vrea sa devina candidatul PSD la alegerile prezidentiale E un barbat puternic

Senatorul PSD Șerban Nicolae a făcut un anunț șoc în cadrul Comitetului Executiv Național al PSD. Senatorul și-a exprimat cu această ocazie dorința de a candida la alaegerile prezidențiale din partea PSD.  Șerban Nicolae este unul dintre cei mai vizibili senatori ai partidului de guvernământ. El a avut mai multe momente controversate, în care s-a arătat în favoarea modificării legilor justiției și chiar a fost în mijlocul unui scandal cu deputatul USR, Cosette Chichirău.

Șerban Nicolae a anunțat că vrea să devină candidatul PSD la alegerile prezidențiale

Șerban Nicolae este liderul senatorilor PSD în Parlament și și-a anunțat candidatura la alegerile prezidențiale de la sfârșitul acestui an. Potrivit fostului secretar general al partidului, Codrin Ștefănescu, în PSD se vehiculează cinci nume pentru cursa la fotoliul de la Cotroceni. Este vorba despre Olguţa Vasilescu, Liviu Pleşoianu, Şerban Nicolae, Eugen Teodorovici şi Gabriela Firea.

Și Marian Oprișan s-a arătat încântat de varianta ca Șerban Nicolae să fie candidatul PSD la alegerile prezidențiale din 2019: „Eu cred că Şerban (Nicolae – n.r.) este un lider al PSD care are experienţa necesară, e matur, e un bărbat puternic şi nu este singurul, probabil mai mulţi vor intra în cursă”, a declarat liderul PSD Vrancea.

Șerban Nicolae vrea să fie candidatul PSD la alegerile prezidențiale *foto: antena3.ro
Șerban Nicolae vrea să fie candidatul PSD la alegerile prezidențiale *foto: antena3.ro

Ce s-a mai decis în Comitetul Executiv Național al PSD

Social-democrații au decis joi în CEx-ul PSD ca organizarea congresului pentru alegerea președintelui partidului, președintelui executive și a secretarului general să aibă loc pe 29 iunie. Potrivit Mediafax, singurul care s-a opus împotriva acestei decizii a fost Paul Stănescu, dar propunerea sa privind amânarea Congresului nu a fost susținută de către colegii săi din conducerea partidului.

Tot în cadrul CEx PSD, singurul om politic care și-a anunțat candidatura la conducerea PSD este președintele interimar al social-democraților, Viorica Dăncilă. Cum premierul nu are deocamdată rival este de așteptat ca șeful Executivului să câștige această funcție și să preia „full time” șefia PSD, după condamnarea definitivă a președintelui Liviu Dragnea.