Sport

Serena vs. Venus, la 17 ani de la scandal! Unul dintre cele mai şocante episoade din istoria tenisului modern

Serena Williams şi sora sa, Venus, se înfruntă în această noapte, în turul al treilea al turneului de la Indian Wells, acolo unde ediţia din 2001 a consemnat un mare scandal pentru acestea.
12.03.2018 | 15:55
Serena vs Venus la 17 ani de la scandal Unul dintre cele mai socante episoade din istoria tenisului modern

Turneul de la Indian Wells marchează multe surprize şi momente interesante, atât pe tabloul masculin cât şi pe tabloul feminin. Două dintre cele trei nume mari ce au revenit la Indian Wells, Maria Sharapova şi Victoria Azarenka au părăsit deja competiţia, speranţele nostalgicilor stând doar în Serena Williams, marea campioană revenind după pauza pricinuită de naştere.

Cu victorii în primele două tururi, la Zarina Diyas şi Kiki Bertens, mezina familiei Williams o întâlneşte în turul al treilea pe sora ei, Venus, un alt nume de legendă al tenisului feminin, aceasta trecând de Sorana Cîrstea în turul secund, după ce a beneficiat de o primă rundă liberă. Scenariu perfect hollywoodian, mai ales dacă luăm în seamă istoricul celor două la Indian Wells. Dar pentru asta, trebuie să mergem destul de mult înapoi în timp, până la episodul 2001.

Serena, Venus şi Richard Williams fluieraţi de întreaga Arenă Centrală!

În 2001, atunci când carierele celor două luau avânt, Serena şi Venus Williams au fost protagonistele unui nefericit incident ce a şocat lumea tenisului. Ajunse fără mari probleme în semifinale, acolo unde urmau să se întâlnească, Venus a luat decizia controversată de a abandona, fără să acuze vreo problemă fizică în tururile anterioare.

Numărul 3 mondial atunci, Venus a fost acuzată că a luat decizia forţată de tatăl surorilor, Richard. Serena era pe 7 în WTA, iar ideea lui Richard părea să fie ca victoriile să se împartă în funcţie de context. Înaintea finalei contra lui Kim Clijsters, Serena a fost huiduită de Arena Centrală, plină ochi, iar Venus şi Richard au beneficiat de acelaşi tratament în momentul în care au fost arătaţi pe ecranul arenei. 

După acest episod, Serena a reuşit să câştige finala pentru ca mai apoi să boicoteze turneul de la Indian Wells până în 2014. Timpul şi rezultatele au vorbit, demonstrând că indiferent dacă au existat sau nu jocuri de culise, cele două au devenit nume de legendă pentru istoria tenisului, infulenţa lui Richard a scăzut considerabil în timp, iar scenarita americanilor nu a făcut decât să priveze publicul californian timp de 13 ani de prezenţa celei mai mari campioane din istoria tenisului. La noapte se joacă un nou episod. Cu siguranţă, pe teren!