Sporturi

Serena și Venus Williams, OUT de la Indian Wells! Cum și-au motivat cele două decizia retragerii

08.03.2019 | 19:43
Serena si Venus Williams OUT de la Indian Wells Cum siau motivat cele doua decizia retragerii

Serena și Venus Williams, OUT de la Indian Wells! Cele două jucătoare de tenis s-au retras de pe panoul de dublu, deși inițial au acceptat invitația organizatorilor de a participa și la această probă. Tabloul de la simplu, unul pe care americancele îl consideră foarte complicat le-a făcut să spună „pas” competiției de la dublu. De remarcat că de-a lungul timpului, cele două au reușit să-și adjudece nu mai puțin de 14 trofee de Mare Șlem.

Serena și Venus Williams, OUT de la Indian Wells!

Cu toate acestea, Indian Wells reprezintă o competiție nu tocmai pe placul celor două. Nu mai puțin de 14 ani au boicotat Serena Williams și Venus Williams competiția. Turneul din 2001 a adus ruptura. În mod normal, urmau să joace atunci în semifinale, dar Venus a anunțat că se retrage cu câteva minute înaintea meciului cu Serena. Decizia nu a fost una pe placul asistenței. Americanii au huiduit-o pe Serena pe toată durata finalei câștigate contra lui Kim Clijsters, scor 4-6, 6-4, 6-2. La conferința de presă, tatăl sportivelor i-a acuzat pe fani de rasism.

După tragerea la sorți a acestui an, site-ul oficial al turneului de la Indian Wells consideră că una dintre semifinalele de la simplu se va disputa între Simona Halep și Serena Williams. De altfel, românca este văzută drept favorită pe ultimul sfert de tablou. Elina Svitolina și Ashleigh Barty sunt jucătoarele pe care le-ar putea întâlni până atunci fostul lider mondial. Halep așteaptă cu interes debutul turneului. Spune că se simte de minune în Statele Unite ale Americii.

Serena și Venus Williams, OUT de la Indian Wells! Serena si Venus
Serena și Venus Williams nu au jucat preț de 14 ani la turneul de la Indian Wells

Halep, amintiri frumoase de la Indian Wells

”E dificil când bate vântul aici la Indian Wells, dar în rest vremea este prielnică şi de fiecare dată când vin aici sunt relaxată. Am un sentiment plăcut şi pentru că în jurul nostru sunt atâţia fani. Simt că nivelul meu este bun, sunt încrezătoare, simt că fizic totul este în regulă, aşa că nu am decât să mă duc acolo, să cred că pot câştiga fiecare meci şi să lupt până la capăt”, a spus încrezătoare Simona Halep înainte de începerea Indian Wells 2019.

”Este mereu plăcut să mă întorc aici, pentru că am câştigat titlul în 2015 şi mă bucur mereu să revin la turneele unde am devenit campioană. În afara amintirilor plăcute şi locaţia este superbă. Au trecut patru ani de atunci şi mă simt mai matură, dar joc mereu bine aici, aşa că sunt încrezătoare. De-abia aştept să înceapă turneul şi să dau tot ce pot la fiecare partidă”, a mai spus Simona Halep.

  • 10 este locul pe care îl ocupă Serena Williams în clasamentul WTA