Sporturi

Serena Williams, acuzată pentru costumul de “Catwoman” de la Roland Garros! Preşedintele Federaţiei Franceze de tenis a reacţionat

23.08.2018 | 19:00
Serena Williams acuzata pentru costumul de Catwoman de la Roland Garros Presedintele Federatiei Franceze de tenis a reactionat

Serena Williams, acuzată pentru costumul de “Catwoman” de la Roland Garros. Preşedintele Federaţiei Franceze de Tenis a luat atitudine.

Costumul Serenei Williams de la Roland Garros schimbă reguli. Jucătoarea americană de tenis Serena Williams a surprins pe toată lumea prin ținuta în care a apărut la meciul din primul tur de la Roland Garros, un echipament personalizat, complet negru, cu o centură de culoare roz. La acel moment, americanca în vârstă de 36 de ani a fost desemnată “Catwoman” în circuitul feminin de tenis.

Desigur, americanca a avut admiratori şi critici pentru alegerea făcută. Ilie Năstase a fost primul care a adus regulamentul în discuţie în această problemă. Fostul căpitan nejucător al echipei de Fed Cup a României a comentat ținuta pe care a purtat-o fostul lider al clasamentului WTA în meciul din primul tur de la Roland Garros.

Serena Williams, acuzată pentru costumul de “Catwoman” de la Roland Garros

”Am înţeles că ar avea ceva probleme cu circulaţia sângelui. Nu ştiu exact de ce a apărut aşa. Dacă regulamentul permite aşa ceva… Spectatorii sunt cei care vor putea spune dacă sunt de acord sau nu cu o astfel de apariţie a ei. Eu ştiu că tot timpul am jucat în echipament de culoare albă. Între timp, văd că lucrurile s-au schimbat”, declara Ilie Năstase la acea vreme.

De curând, Preşedintele Federaţiei Franceze de Tenis, Bernard, Giudicelli a luat atitudine în privinţa echipamentului purtat de multipla campioană de Grand Slam la Paris în acest an, spunând că nu se va mai întâmpla ca jucătorii de tenis să încalce regulamentul de acum înainte. “Este puţin cam târziu, pentru că echipamentele au fost deja realizate, dar vom ruga de acum înainte producătorii de echipamente sportive să ne înştiinţeze despre ce vor urma jucătorii să poarte pe teren. Cred că uneori mergem prea departe. Echipamentul Serenei Williams din acest an, de exemplu, nu va mai fi acceptat la competiţia noastră. Trebuie să respecţi jocul şi locul în care te afli”, a declarant Bernard Giudicelli pentru Tennis Magazine.

Simona Halep a comentat şi ea pe marginea echipamentului “Catwoman”

Îmbrăcată într-un echipament inedit personalizat, complet negru, cu o centură de culoare roz, Serena Williams a reprezentat surpriza ediţiei din 2018 a turneului de Grand Slam de la Paris. Fanii americancei de pe Twitter au reacționat pozitiv la alegerea celor de la Nike, numind-o “Catwoman”. “Unii supereroi poartă pelerine, alții costume negre. Te-am remarcat, Serena!”“Costumul de Catwoman s-a întors și o face pe regina tenisului să arate ca un Supererou!” sau “Îmi place la nebunie echipamentul Serenei Williams!” au fost câteva dintre reacţiile de pe Twitter ale fanilor americancei.

Simona Halep a menţionat în repetate rânduri că o admiră foarte tare pe Serena Williams din mai multe motive şi că reprezintă pentru ea un model de urmat. Românca din fruntea clasamentului mondial şi-a arătat din nou aprecierea faţă de sportiva din America şi a ţinut să-i aprecieze echipamentul“Costumul e unul special, aşa cum e ea ca fire şi personalitate. Îi stătea bine, mi-a plăcut”, spunea Simona la acea vreme.