News

Serviciile medicale de bază se modifică. Anunțul Sorinei Pintea. Ce se întâmplă cu analizele

08.05.2019 | 14:33
Serviciile medicale de baza se modifica Anuntul Sorinei Pintea Ce se intampla cu analizele

Sorina Pintea a anunțat noi schimbări în privința analizelor. Se va restrânge pachetul de servicii medicale pentru populație, iar, din păcate, românii vor scoate mai mulți bani din buzunare pentru verificările medicale.

Sorina Pintea anunță schimbări în privința analizelor medicale

Ministrul Sănătății a afirmat faptul că serviciile medicale de bază pentru asigurați ar putea să se reducă. Condițiile sunt modificările pachetului de bază de care beneficiază asigurații din sistemul public. La momentul actual, nu este cunoscut ce fel de servicii ar putea ieși din pachet, servicii care vor urma să fie plătite de către asigurați din propriile buzunare. Pachetul nou urmează să fie definit după negocierile pentru normele de aplicare a contractului cadru cu Casa de Asigurări.

Sorina Pintea a vorbit despre reducerea pachetului de bază pentru asigurații la Radio Europa Liberă, conform hotnews.ro. Motivul acestei schimbări este din cauza faptului că “s-a terminat plafonul”. Ministrul a mai susținut că odată cu pachetul de bază, de care plătitorii asidurării medicale obligatorii beneficiază gratuit, ar urma să fie modificat și pachetul minim pentru analize, care se adresează persoanelor neasigurate.

Sorina Pintea anunță ce se întâmplă cu analizele
Sorina Pintea, anunț despre analize
Sursa Foto: Facebook

“Cu siguranță este nevoie de asigurări suplimentare”

„Prin normele de la contractul cadru vom redefini pachetul de bază, astfel încât să aibă cât mai mulți pacienți acces, dar în condițiile pe care sistemul românesc le oferă în acest moment”, a declarat Sorina Pintea.  Modificarea setului de analize ar putea fi primul pas pentru introducerea asigurărilor suplimentare sau complementare.

„Pentru un anumit tip de servicii, cu siguranță este nevoie de asigurări suplimentare. Și atunci vom începe să definim aceste lucruri”.  Guvernul a adoptat în cursul lunii trecute o Ordonanță de Urgență care introduce completa serviciilor medicale din regim privat. La momentul actual, 17 milioane de oameni beneficiază de servicii medicale, dintre aceștia, doar 5 milioane sunt plătitori de asigurări de sănătate.