Sporturi

7 mituri demontate: Află cum poţi avea parte de plăcere fără riscuri!

Miturile apar in orice domeniu, insa cand vine vorba despre sex, acestea sunt duse uneori la extrem. Rusinea si lipsa de informare dau nastere la tot felul de zvonuri si speculatii despre viata...
01.03.2015 | 15:15
7 mituri demontate Afla cum poti avea parte de placere fara riscuri

Miturile apar in orice domeniu, insa cand vine vorba despre sex, acestea sunt duse uneori la extrem. Rusinea si lipsa de informare dau nastere la tot felul de zvonuri si speculatii despre viata sexuala.

Pentru a afla adevarul, citeste mai jos cateva dintre cele mai populare mituri despre sexul oral:

1. Sexul oral nu transmite boli

Prin sex oral se pot lua boli. Cele mai multe dintre acestea sunt insa asimptomatice. Unele persoane se plang totusi de eruptii cutanate sau prurit. In general insa, ele nu se manifesta in anumite locuri, de aceea este foarte important sa faci un control regulat si sa folosesti protectie chiar si in timpul sexului oral.

2. Bolile cu transmitere sexuala nu afecteaza sanatatea pe termen lung

Multe dintre bolile cu transmitere sexuala, in special pe cale orala, iti pot afecta sanatatea pe termen lung, inclusiv inima, creierul sau rinichii, daca acestea nu sunt tratate la timp. De asemenea, bolile cu transmitere sexuala pot duce la infectii care pot afecta organele de reproducere si pot duce la infertilitate.

3. Spalatul pe dinti inainte de sexul oral previne infectiile

Dimpotriva! Specialistii spun ca perierea dintilor inainte de aface sex oral poate provoca leziuni mici, care pot favoriza transmiterea bacteriilor mult mai usor. De asemenea, folosirea atei dentare inainte sau dupa contactul sexual creste riscul expunerii la virusi.

4. Virusul HIV nu poate fi transmis prin sex oral

Desi sexul oral prezinta un risc al infectiei cu HIV mult mai mic decat sexul vaginal sau anal, acesta se poate insa transmite si pe aceasta cale. Se intampla adesea in cazul unor rani deschise pe organele genitale sau in gura.

De asemenea, este posibila contractarea virusului HIV si prin sarut, daca sunt prezente taieturi sau rani in cavitatea bucala.

5. Nu poti folosi prezervativul pentru sex oral

Complet fals! Pe piata exista prezervative speciale pentru sexul oral, cu diverse arome. Acestea au fost concepute atat pentru protectie, dar si pentru a veni in sprijinul femeilor care se tem de gustul ciudat al secretiilor partenerilor lor.

6. Sperma vindeca acneea

Fals. Sperma nu are niciun beneficiu asupra sanatatii sau a frumusetii tale. Aceasta nu vindeca nici acneea, nici alte afectiuni ale pielii.

7. Maxilarul poate sa ramana blocat in timpul sexului oral

Specialistii spun ca exista aceasta posibilitate, insa in cazuri foarte rare. Maxilarul poate sa ramana blocat in timpul unei partide de sex din cauza propriei tensiuni si agitatii. De aceea trebuie sa fii relaxata si sa te ajuti si de stimularea manuala cand simti ca nu mai poti continua.

Sursă: www.ele.ro