Fotbal intern

Sfârșit de eră pentru mulți steliști! „Îmi văd amintirile îngropate sub dărâmături”

20.06.2018 | 18:09
Sfarsit de era pentru multi stelisti Imi vad amintirile ingropate sub daramaturi

Pentru mulți steliști, atât suporteri, cât și jucători, aceste zile sunt sinonime cu sfârșitul unei ere. Din data de 18 iunie a început demolarea stadionului Ghencea, casa Stelei pentru jumătate de secol, locul unde s-au înregistrat victorii istorice și locul unde au apărut în fotbalul mare fotbaliști decisivi pentru echipa națională. Pe locul actualului Ghencea va fi construit un nou stadion, cu o capacitate de 30 de mii de locuri. 

Gabi Balint, fotbalist emblematic pentru Steaua și prima reprezenativă, a vorbit despre demolarea stadionului Ghencea. „Ce să simt, că îmi văd amintirile îngropate sub dărâmături, din păcate. Sigur că odată cu demolarea lui parcă se vor pierde și amintirile, pentru că noul stadion, care e normal să apară și mă bucur că va fi un stadion nou, nu va avea nimic din ce a fost. Va fi ceva de acum încolo. Sper că de acum înainte, Steaua să reușească să facă performanță”, a spus Gabi Balint pentru eusunt12.ro

Stadionul Ghencea va fi demolat și reconstruit pentru Euro 2020. Primul proiect demarat pentru Campionatul European

Stadionul Ghencea este unul dintre cele patru care vor fi modernizate pentru antrenamentele naționalelor aflate la București pentru EURO 2020, alături de Giulești, Arcul de Triumf și Dinamo. Mai multe utilaje de contrucții au fost trimise la arena, care au început lucrările, instalația de nocturnă fiind prima vizată.  Aflată în proprietatea lui Gigi Becali, patronul FCSB, nocturna din Ghencea va fi demontată și transportată la baza de pregătire a vicecampioanei, din comuna Berceni.

Construcția a fost inaugurată în aprilie 1974, cu ocazia unui meci amical Steaua – OFK Belgrad, încheiat 2-2. În 1991 au început lucrarile la instalația de nocturnă, aceasta fiind inaugurată pe 14 august, la un meci Steaua-FC Bacău, scor 4-1. Mai târziu, în 1996, arena din Ghencea a fost modernizată în totalitate, tribunele fiind dotate cu scaune, cantonamentul jucătorilor de sub tribuna a doua fiind renovat la nivelul unui hotel de patru stele, iar utilitățile fiind aduse la standardele vremii. Stadionul a mai trecut printr-un proces de modernizare și în 2007, când Steaua București a reintrat în grupele Champions League, după o pauză de 10 ani.