Sporturi

Shuai Peng, suspendată şase luni și amendată pentru încălcarea regulilor anticorupţie

Autor: Irina Aldea | 09.08.2018 | 19:20
Shuai Peng, suspendată şase luni și amendată pentru încălcarea regulilor anticorupţie

Shuai Peng, suspendată şase luni și amendată pentru încălcarea regulilor anticorupţie. Shuai Peng a primit o pedeapsă dură pentru încălcarea regulilor anticorpţie.

Shuai Peng, aspru pedepsită pentru încălcarea regulilor anticorupţie. Jucătoarea chineză Shuai Peng, locul 80 WTA la simplu şi 20 la dublu, a fost suspendată timp de jumătate de an şi amendată cu 10.000 de dolari pentru încălcarea regulilor anticorupţie în tenis. Jumătate din pedeapsă este cu suspendare, astfel că ea nu va putea participa la competiţii până la 8 noiembrie 2018.

Tennis Integrity Unit (TIU) a găsit-o vinovată pe Shuai Peng, fost numărul 14 mondial la simplu şi numărul 1 la dublu, că s-a folosit de constrângere şi a oferit o recompensă financiară partenerei ei de dublu, pentru ca aceasta să se retragă de pe tabloul de dublu al turneului de la Wimbledon, în 2017.

Shuai Peng, suspendată şase luni și amendată pentru încălcarea regulilor anticorupţie

TIU a făcut apel la articolul din regulament care arată că “nicio persoană participantă la un turneu nu trebuie, direct sau indirect, să aranjeze sau să încerce să aranjeze rezultatul sau orice alt aspect al evenimentului.” Oferta a fost refuzată, a precizat TIU, iar Peng nu a mai jucat la dublu la Wimbledon – 2017, evoluând numai la simplu. Ea a ajuns în turul al treilea, pierzând în faţa Simonei Halep, scor 4-6, 6-7 (7).

Comunicatul TIU nu oferă foarte multe informaţii despre ceea ce a făcut exact cunoscuta jucătoare chineză, în vârstă de 32 de ani. Însă tennis.life scrie că Peng ar fi încercat să-şi schimbe astfel partenera de dublu după ce perioada de înscriere a expirat. În cauză ar fi belgianca Alison Van Uytvanck, iar incidentul a avut loc înaintea tragerii la sorţi a meciurilor de pe tablou. Odată cu Peng a fost suspendat şi fostul ei antrenor, francezul Bertrand Perret, care acum o pregăteşte pe Ons Jabeur. Lui Perret i s-au adus aceleaşi acuzaţii ca elevei sale de atunci şi a fost suspendat trei luni. Peng a câştigat 21 de turnee la dublu, inclusiv cel de la Roland Garros, în 2014, cel de la Wimbledon, în 2013 şi Turneul Campioanelor, tot în 2013, aceste succese repurtându-le în echipă cu Su-Wei Hsieh din Taiwan.

Seride se suspendări în tenis

Tenismenul argentinian Nicolas Kicker, locul 100 ATP, a primit o suspendare uriașă din partea Tennis Unit Integrity (TIU) pentru trucare de meciuri, a anunțat, miercuri, Reuters. Pedeapsa este de şase ani, din care trei sunt cu suspendare. Tenismenul de 25 de ani, fost ocupant al locului 78, a fost declarat vinovat că a aranjat rezultatul unui meci de la turneul challenger de la Padova, în iunie 2015, şi un meci tot de la un challenger, la Baranquilla, în Columbia, în septembrie 2015.

În plus, argentinianul Nicolas Kicker a fost găsit vinovat de faptul că nu a raportat atunci când a fost abordat pentru a truca meciurile şi pentru că nu a cooperat cu TIU pe parcursul anchetei. ”Jucătorul argentinian Nicolas Kicker a fost suspendat şase ani şi amendat cu 25.000 de dolari pentru comiterea de infracţiuni legate de trucare de meciuri”, a precizat Tennis Unit Integrity. Din pedeapsa de şase ani, jumătate este cu suspendare şi intră în vigoare în luna mai, astfel că el va putea reveni pe teren în mai 2021. Nicolas Kicker a câștigat în cariera sa 10 titluri la simplu și 7 la dublu, toate în turnee challenger sau futures. În acest an, argentinianul a ajuns în turul trei la Australian Open și în turul trei la Mastersul de la Indian Wells.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!