Fotbal intern

DINAMO. FOTO! Şi-a TATUAT pe corp toţi domnitorii României!

DINAMO. FANATIK dezvăluie povestea lui Valentin Toma, oficial al lui Dinamo care a făcut un gest incredibil din iubirea pentru ţară....
03.07.2015 | 00:05

DINAMO. FANATIK dezvăluie povestea lui Valentin Toma, oficial al lui Dinamo care a făcut un gest incredibil din iubirea pentru ţară.

DINAMO. Iubirea pentru cluburile de fotbal din România a uimit întotdeauna. Devotamentul suporterilor care stau lîngă echipe „pînă la moarte şi dincolo de ea” naşte deseori ţeluri şi poveşti de viaţă care te inspiră. Este şi cazul lui Valentin Toma, venit din Peluza Cătălin Hîldan şi ajuns membru în staff-ul „cîinilor”, caz care îi poate face pe toţi fanii lui Dinamo să tresară a speranţă.

Drama Hîldan

DINAMO. Valentin Toma este un tînăr pasionat de fotbal şi de Dinamo. Primul pas pe un stadion de fotbal l-a făcut pe Ştefan cel Mare şi acolo este şi acum arena pe care calcă şi o poate numi „casă”. A crescut şi a trăit alături de fani drama care a întunecat suflarea „alb-roşie”, moartea lui Cătălin Hîldan. S-a alăturat apoi facţiunii care-i poartă numele fostului idol dinamovist, peluză care a fost privită atît cu invidie, cît şi cu respect de întreg fenomenul, şi a dat tonul în ce priveşte coregrafiile şi spectacolul din tribune. Prezent la fiecare meci de pe teren propriu, Vali a fost atins de iubirea dinamovistă şi a promovat, alături de ceilalţi membri, valorile în care regretatul jucător a crezut cu tărie: devotament, ambiţie, dragoste pentru culori şi spirit de sacrificiu, toate pentru Dinamo.

DINAMO. Din peluză, direct pe bancă

DINAMO. Toma îşi împărţea timpul între acţiunile pentru Dinamo, acasă şi în deplasare, şi mersul la cursurile unei facultăţi care avea să-l aducă aproape de ceea ce iubea. În 2009, după ce a terminat cursurile de specialitate, Vali a fost cooptat de Liviu Bătineanu în staff-ul său medical şi şi-a îndeplinit astfel visul. Nu mai face deplasările la meciuri alături de suporteri, ci împreună cu idolii. Marius Niculae, Ionel Dănciulescu, Florin Bratu, Claudiu Niculescu sînt unii dintre jucătorii care l-au marcat pe kinetoterapeutul dinamovist, alături de care a ajuns să lucreze. Toma este nelipsit de la acţiunile de comemorare ale „Unicului Căpitan”, decedat pe teren pe 5 octombrie 2000, în urma unui atac de cord, în timpul amicalului blestemat de la Olteniţa. Valentin Toma nu îl va uita niciodată pe Hîldan. Iar devotamentul fără sfîrşit al suporterului-oficial l-a făcut pe acesta să îşi tatuaze pe abdomen chipul „Unicului Căpitan”.

Istoria, parte din viaţă

DINAMO. Primul tatuaj, pe încheietura mîinii stîngi, a fost iniţiala „D”, puţin stilizată, alături de anul înfiinţării clubului, 1948. Un cadou pe care Vali şi l-a făcut de ziua lui. „D” este de fapt sigla de la fondare a clubului, care a fost oficială pînă în anii ’70, după care a fost schimbată, fiind folosită acum doar pentru produsele promoţionale. A continuat apoi cu chipul „îngerului Cătălin Hîldan”, pe abdomen, pentru ca la final istoria României să triumfe pe corpul kinoterapeutului. Pasionat de istorie şi naţionalist convins, Toma crede în voievozii şi domnitorii care au avut un cuvînt important de spus în istoria ţării pe care o iubeşte şi îi are drept modele în viaţă. Admirator al celor mai importante personalităţi ale României, Valentin Toma şi-a tatuat chipurile unor domnitori care au scris istorie de-a lungul timpului, precum Mircea cel Bătrîn sau Vlad Ţepes. Cel mai de suflet chip tatuat este cel al lui Ştefan cel Mare, domnitor al Moldovei şi cel al cărui nume este dat bulevardului pe care este amplasat stadionul echipei favorite.

5 este numărul tatuajelor făcute de Valentin Toma pînă în momentul de faţă

Tags:
În Columbia toată lumea știe cine este soția lui Giovanni Becali. L-au eliberat...
În Columbia toată lumea știe cine este soția lui Giovanni Becali. L-au eliberat imediat dintr-o pușcărie din Bogota când au aflat cum o cheamă
Cine e fotbalistul care i-a plătit victimei lui Dani Alves 150.000 de euro,...
Cine e fotbalistul care i-a plătit victimei lui Dani Alves 150.000 de euro, în locul brazilianului
Incendiu de proporții. Un bloc de 14 etaje a fost înghițit de flăcări,...
Incendiu de proporții. Un bloc de 14 etaje a fost înghițit de flăcări, în Valencia. 450 de oameni trăiesc în clădire
„M-am simțit «Regina reginelor»”. Laurette dezvăluie cum l-a cucerit pe Ion Țiriac: „Știți...
„M-am simțit «Regina reginelor»”. Laurette dezvăluie cum l-a cucerit pe Ion Țiriac: „Știți cum îi zic eu?”
O stațiune de schi din România a ajuns pe locul doi într-un top...
O stațiune de schi din România a ajuns pe locul doi într-un top al resorturilor din Europa
Străzi din Bucureşti, cu
Străzi din Bucureşti, cu "nume tâmpite" puse de regimul comunist. "Aşa le-am găsit de când m-am mutat eu"
Orașul în care oamenii au declarat război operelor de artă. Sculpturi furate, vandalizate...
Orașul în care oamenii au declarat război operelor de artă. Sculpturi furate, vandalizate sau batjocorite pe internet
Cel mai bogat sat din România, unde Ferrari-ul e considerat „vechitură”. Puțini români...
Cel mai bogat sat din România, unde Ferrari-ul e considerat „vechitură”. Puțini români știu de existența lui
Scandal uriaș la procesul lui Vlad Pascu. Judecătoarea a întrebat dacă una dintre...
Scandal uriaș la procesul lui Vlad Pascu. Judecătoarea a întrebat dacă una dintre victime este în sală. Reacția imeediată a tatălui
Mioara Roman a murit în azil, chiar înainte de a împlini 84 de...
Mioara Roman a murit în azil, chiar înainte de a împlini 84 de ani
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la cinci luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la cinci luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
VIDEO şocant: Dan Bursuc îi calcă pe urme lui Florin Salam: "S-a făcut...
VIDEO şocant: Dan Bursuc îi calcă pe urme lui Florin Salam: "S-a făcut parizer"
Toată sala a încremenit la procesul lui Vlad Pascu. Judecătoarea a verificat dacă...
Toată sala a încremenit la procesul lui Vlad Pascu. Judecătoarea a verificat dacă e prezent și studentul ucis în accidentul de la 2 Mai
De ce ușa de la baie trebuie ținută închisă mereu? Explicația la care...
De ce ușa de la baie trebuie ținută închisă mereu? Explicația la care nimeni nu se aștepta