News

Sibiu, în topul celor mai bune destinații din 2021. Orașul din Transilvania, în preferințele turiștilor din 190 de țări

Orașul Sibiu se află în topul celor mai bune destinații din 2021, fiind preferat de turiști din 190 de țări.
06.07.2021 | 08:07
Sibiu in topul celor mai bune destinatii din 2021 Orasul din Transilvania in preferintele turistilor din 190 de tari
ADVERTISEMENT

Sibiu, fosta Capitală Culturală Europeană în 2007, reprezintă în continuare un oraș cu o mare atracție față de turiștii din afara granițelor.

Comisia Europeană recomandă turiștilor, într-o postare pe pagina oficială de Facebook, să viziteze orașul din Transilvania.

ADVERTISEMENT

Instituția europeană precizează că orașul nostru a fost inclus în topul destinațiilor europene în urma votului turiștilor din 190 de țări.

Sibiu, votat de cetățenii din 190 de țări ca destinație de neratat. Studiul prezentat de Comisia Europeană

Prezentat ca unul dintre cele mai frumoase orașe din România, Sibiul figurează pe locul 5 în clasamentul făcut public de Comisia Europeană.

ADVERTISEMENT

Așezarea din centrul țării e prezentată drept o combinație minunată între istorie şi spiritul unui oraş european modern.

Fostul ”Hermannstadt” e recomandat pentru city break, pentru pasionaţii de cultură şi istorie, pentru familii, îndrăgostiţi şi amatori de fotografii pe Instagram.

ADVERTISEMENT

Nu în ultimul rând, Comisia Europeană subliniază atracția pentru gurmanzi, reamintind că Sibiul este singurul oraş din România cu 3 stele în ghidul Michelin.

Sibiul a fost Capitala Europeană a Culturii în 2007 şi a găzduit summitul european informal din 2019.

ADVERTISEMENT

Top 5 orașe de neratat în 2021:

  1. Braga (Portugalia)
  2. Roma (Italia)
  3. Cavtat (Croația)
  4. Florența (Italia)
  5. Sibiu (România)

Comisia Europeană: ”Sibiul devine magic la Crăciun”

Sibiul e de descoperit primăvara şi vara, dar şi în timpul sărbătorilor de iarnă, când devine magic, potrivit descrierii din topul Comisiei Europene.

Instituția mai menţionează târgul de Crăciun de la Sibiu, despre care spune că e probabil unul dintre cele mai frumoase din Europa.

”Sibiul este probabil unul dintre cele mai frumoase orașe din România și una dintre cele mai bune destinații din Europa. Sibiul este situat în inima faimoasei și frumoasei provincii istorice a Transilvaniei. Este o combinație minunată între istorie și spiritul vibrant al unui oraș european modern.

Orașul are rădăcini adânci în cei peste 800 de ani de istorie, dar este puternic legat de prezentul și valorile europene și toate acestea duc la un caracter unic pentru oraș. 

Capitală europeană a culturii în urmă cu câțiva ani, Sibiul este, de asemenea, o destinație de primă alegere pentru bucătari, deoarece Sibiul este singurul oraș din România care a primit 3 stele Michelin. Acest oraș fermecător va atrage atât familiile, cât și pasionații de istorie, iubitorii de arhitectură, instagramerii, dependenții de alimente și fanii cumpărăturilor.

Este sublim primăvara și vara și pur și simplu magic la Crăciun, cu piața sa de Crăciun, care este probabil una dintre cele mai frumoase din Europa”, anunță CE pe site-ul oficial.

ADVERTISEMENT