Simona Halep

Simona Halep a fost desemnată jucătoarea lunii februarie de WTA. Românca a câștigat titlul 20 din carieră

09.03.2020 | 08:45
Simona Halep a fost desemnata jucatoarea lunii februarie de WTA Romanca a castigat titlul 20 din cariera
ADVERTISEMENT

Anul 2020 a început excelent pentru Simona Halep. Campioana de la Wimbledon 2019 a fost la un pas de finala Australian Open, acolo unde a pierdut greu în careul de ași, iar apoi a jucat foarte bine la Dubai, unde a câștigat trofeul. Evoluțiile sale din luna februarie i-au adus româncei trofeul de ”Jucătoarea Lunii WTA”.

Simona Halep, desemnată jucătoarea lunii februarie de WTA

După ce la Melbourne a ratat de puțin finala, fiind învinsă după un meci de mare luptă de Garbine Muguruza, Simona Halep a revenit pe teren la Dubai, acolo unde s-a dus până la capăt.

ADVERTISEMENT

A început mai greu competiția, cu meciuri în care a luptat din greu pentru victorie, însă valoarea sa și-a spus mereu cuvântul și a știut să gestioneze momentele dificile.

Cei de WTA au organizat, pe site-ul oficial, un sondaj pentru a alege cea mai bună jucătoare a lunii februarie. La finalul votului, Simona Halep le-a devansat pe Aryna Sabalenka și Kiki Bertens, campioana de la Doha, respectiv Sankt Petresburg.

ADVERTISEMENT

Top 3 în clasamentul privind jucătoarea lunii februarie 2020:

  1. Simona Halep (campioană Dubai)
  2. Aryna Sabalenka (campioană Doha)
  3. Kiki Bertens (campioană Sankt Petersburg)

Simona Halep, trofeul 20 al carierei în februarie

Luna februarie a stat sub zodia numărului 20 pentru Simona Halep. La WTA Dubai 2020, în ediția a 20-a a competiției din Emiratele Arabe Unite, Simona a câștigat al 20-lea trofeu din carieră

ADVERTISEMENT

Aflată pe locul 2 WTA, Halep a câștigat trofeul turneului de la Dubai după ce a învins-o în finală pe Elena Rybakina din Kazahstan, locul 19 WTA, scor 3-6, 6-3, 7-6. A fost pentru a doua oară când românca iese campioană la acest turneu.

În luna ianuarie, trofeul pentru cea mai bună jucătoarea i-a revenit campioanei de la Australian Open, americanca Sofia Kenin.

ADVERTISEMENT

Luna martie, aproape ratată pentru Halep

Șansele ca Halep să fie desemnată și în martie cea mai bună jucătoare a lunii au scăzut spre zero. Românca s-a retras de la Indian Wells, competiție oricum anulată de teama coronavirus.

Rămâne de văzut ce se va întâmpla ulterior în circuitul WTA. În perioada 24 martie – 4 aprilie era programat turneul de la Miami, însă evoluția lucrurilor din SUA pune sub semnul întrebării și această competiție.

ADVERTISEMENT