Sporturi

Simona Halep a mai pătruns într-un top select! Ce performanţă a reuşit românca

15.10.2018 | 20:30
Simona Halep a mai patruns intrun top select Ce performanta a reusit romanca

Simona Halep a pătruns în topul jucătoarelor cu cel puțin două sezoane încheiate pe primul loc. Simona a obţinut o nouă performanţă notabilă după ce a aflat că va încheia şi acest sezon pe locul 1 WTA. Vezi toate detaliile despre meciurile de la WTA Moscova – Kremlin Cup accesând aplicaţia de mai jos: scoruri game cu game, programul complet al meciurilor şi toate rezultatele zilei din Rusia.

Pe lângă faptul că Simona Halep va atinge în curând săptămâna cu numărul 51 pe primul loc și o va egala pe bielorusa Victoria Azarenka, aflată pe poziția a zecea în topul jucătoarelor care au petrecut cele mai multe săptămâni în fruntea clasamentului mondial, constănţeanca a mai doborât o barieră greu de trecut. De asemenea, sportiva noastră, în vârstă de 27 de ani, îşi va păstra poziţia până la finalul anului, când va ajunge la 60 de săptămâni la cârma ierarhiei mondiale.

Simona Halep a mai intrat într-un grup select la nivel mondial

Simona va intra la finalul acestui sezon într-un top al jucătoarelor care au adunat cel puțin două sezoane încheiate pe primul loc. Sunt 25 de tenismene care au ajuns vreodată pe această poziție, dar doar 13 dintre ele au încheiat un sezon ca lider mondial și doar 10 au repetat această performanță în ani diferiți. Steffi Graf deține recordul all-time, cu 8 sezoane. Ea e urmată de Martina Navratilova, cu 7, Chris Evert și Serena Williams, cu câte 5 ani, Lindsay Davenport cu 4, Monica Seles, Martina Hingis și Justine Henin cu câte 3 ani. Simona Halep i se alătură lui Caroline Wozniacki, ambele cu câte două sezoane încheiate ca lider mondial în circuitul feminin de tenis.

“Este foarte dificil să păstrezi locul 1, deoarece există presiune la fiecare turneu. Simt că am jucat cel mai bun tenis al meu în 2018 și am fost constantă. În acest an am fost consistentă și foarte puternică, mental și fizic. Vreau doar să fiu fericită de ceea ce am realizat și să mă bucur de acest moment. Cu siguranță, este cel mai bun an al meu”, a spus Simona Halep, după ce WTA a emis un comunicat oficial prin care confirmă supremaţia româncei şi în finalul acestui sezon.

Tags: