Sporturi

Simona Halep, amendată la US Open! Nici Sorana n-a scăpat! Decizia organizatorilor

01.09.2019 | 12:49
Simona Halep amendata la US Open Nici Sorana na scapat Decizia organizatorilor

Simona Halep şi eliminată (în turul 2) la US Open şi cu banii luaţi de către organizatorii ultimului turneu de Grand Slam, la Flushing Meadows, în New York. De fapt, această situaţie se extinde asupra două jucătoare românce prezente la US Open 2019, pentru că şi Sorana Cârstea a părăsit turneul (in turul 3) şi a fost amendată, la fel ca Simona.

Simona Halep, amendată la US Open! La fel şi Sorana Cîrstea şi Ana Bogdan

Simona Halep a rămas cu 3000 de dolari mai puţin în conturi, din cei 100.000 care reprezintă premiul pentru calificarea în al doilea tur la ediţia din acest an a US Open. Organizatorii au luat această decizie pentru momentul de nervozitate al Simonei Halep consumat în meciul pierdut în faţa numărului 116 mondial, americanca Taylor Townsend, în turul 2.

Atunci, de nervi, Simona a izbit cu racheta de pământ, gest care a costat 3000 de dolari. Dar şi Sorana Cârstea, a doua victimă a americancei, dar în turul 3, a fost amendată cu suma de 2500 dolari pentru momentul de nervozitate din turul 2, la meciul cu jucătoarea spaniolă de origini moldoveneşti, Aliona Bolsova Zadoinov.

amenzi US Open. Lista cu jucătorii amendaţi, pe care se află şi cele trei românce

Sorana a avut o controversă cu arbitrul

Cârstea s-a certat cu arbitrul după ce acesta a acordat punct adversarei, deşi românca ridicase mâna în semn că jocul trebuie oprit, pentru că îi căzuse şapca de pe cap. Şi Ana Bogdan a fost sancţionată cu o amendă în valoare de 1000 dolari, aceasta fiind suma cea mai joasă stabilită de organizatori pentru amenzi.

amenzi US Open. 2500 dolari pentru Sorana Cîrstea

Lista este una foarte lungă şi la masculin şi la feminin şi cuprinde destule nume cunoscute, evident, unul care nu avea cum să lipsească fiind al australianului Nick Kyrgios. Şi Karolina Pliskova a fost sancţionată pentru comiterea unei abateri la acest turneu, la fel ca rusul Daniil Mevedev, “ars” cu 7000 de dolari după circul cu spectatorii de la ultimul meci, când le-a arătat degetul mijlociu!