Simona Halep

Simona Halep are un membru nou în staff! Cu ce se ocupă Bogdan Covrig și cum a ajutat-o să meargă la Madrid

01.05.2019 | 14:00
Simona Halep alături de staff-ul ei

Simona Halep are un membru nou în staff! Bogdan Covrig a mers pentru prima oară alături de fostul lider mondial la Rouen, acolo unde selecționata României a ratat calificarea în ultimul act al FED Cup, după ce a fost învinsă de Franța. Kinetoterapeutul îl înlocuiește în echipa lui Halep pe Andrei Cristofor, fostul jucător al Rapidului care s-a ocupat de recuperarea fizică a jucătoarei de tenis în ultimul an de zile.

Simona Halep are un membru nou în staff!

La fel ca Andrei Cristofor și Bogdan Covrig lucrează tot la Kinetic Sport & Medicine, clinica lui Gelu Cosma, un apropiat al tenisului românesc. Covrig s-a specializat în recuperare medicală și a lucrat non stop în ultimele zile cu Simona Halep pentru ca aceasta să fie aptă sută la sută pentru turneul lui Ion Țiriac, WTA Madrid. Contuzia suferită la șold în timpul partidei cu franțuzoaica Garcia i-a dat mari bătăi de cap, dar în cele din urmă românca a spus prezent competiției din capitala Spaniei.

Pro Sport scrie că Bogdan Covrig a recurs la mobilizări articulare şi gheaţă aplicată ca antiinflamator natural şi terapie manuală, iar fostul lider mondial s-a antrenat la Bucureşti pe un teren cu o suprafaţă asemănătoare cu a “Centralului” din Madrid. Noul kinetoterapeut din staff-ul lui Halep a absolvit în 2017 Universitatea de Medicină “Carol Davila” şi lucrează din 2018 la Kinetic Sport & Medicine.

Simona Halep are un membru nou în staff! Bogdan Covrig
Bogdan Covrig a fost cooptat de Simona Halep în staff-ul ei

Cine este Bogdan Covrig

Covrig se alătură unei echipe condusă de la distanţă de Virginia Ruzici, un staff din care mai fac parte antrenorul Daniel Dobre, preparatorul fizic Teo Cercel şi sparring-partnerul Vasile Antonescu. “Sunt OK, am făcut recuperare şi mă simt bine. M-am antrenat foarte bine după Fed Cup. Meciurile de la Fed Cup m-au ajutat foarte mult la încredere”, a spus Halep la plecarea către Madrid.

Simona Halep a pierdut o poziție în ultima perioadă în clasamentul WTA fiind depășită de Petra Kvitova. A treia jucătoare de tenis a lumii a reușit să-și adjudece de două ori în carieră turneul de la Madrid, în 2016 și 2017.

  • 18 turnee WTA a câștigat Simona Halep în circuitul profesionist