Simona Halep

Beneficiile de a fi în elita tenisului: Simona Halep a făcut mai mulți bani din garanții decât din premii în 2019

28.02.2019 | 13:24
Beneficiile de a fi in elita tenisului Simona Halep a facut mai multi bani din garantii decat din premii in 2019

Anul 2019 a început destul de greu pentru Simona Halep. Românca a pierdut numărul 1 mondial după eliminarea din primul meci de la Sydney și cea din optimile de finală ale Australian Open, primul turneu de Grand Slam al anului. Cu toate acestea, banii nu sunt o problemă pentru Halep. Profitând de statutul de favorită câștigat de-a lungul anilor, românca a obținut în actualul sezon mai mulți bani din garanțiile de participare decât din premiile câștigate la turneele la care a participat!

Cât a câștigat Simona Halep în 2019 numai din garanțiile de participare

Garanția de participare este o clauză mai puțin cunoscută, dar de care beneficiază sportivele aflate pe primele 5 locuri în topul Mondial, în cadrul turneelor Premier și Premier 5. Suma pe care o pot câștiga acestea variază între 150.000 și 300.000 de dolari! Cum Halep a participat până acum la trei turnee de acest tip, Sydney, Doha și Dubai, indiferent de performanțele reușite în cadrul acestor turnee, Simona a câștigat deja cel puțin 450.000 de dolari. Suma ar putea fi însă mai mare, în contextul în care Simona Halep a jucat la Sydney din postura de lider Mondial, anunță Libertatea.

Așadar, suma din garanții este mai mare decât câștigurile reușite de Simona Halep în 2019. Chiar dacă a reușit finală la Doha și sfert de finală la Dubai, Halep a strâns în acest an o sumă de 349.873 de dolari. Cel mai mare premiu a fost cel de 193,443 de dolari, primit după calificarea în optimile turneului de Grand Slam de la Antipozi.

Simona Halep a ajuns în sferturile de finală de la Dubai

Cât a câștigat Simona Halep în carieră

Conform topului Forbes, cu câștigurile obținute în 2019, Simona Halep se află pe locul 13 în topul încasărilor din premiile WTA. Cu toate acestea, dacă luăm premiile din toată cariera, Simona stă foarte bine și ocupă locul 7 all-time!

Până în prezent, doar din tenis, Simona Halep a câștigat 28.495.452 de dolar, fiind clasată în spatele unor nume uriașe, precum surorile Williams, Maria Sharapova, Caroline Wozniacki, Victoria Azarenka și Petra Kvitova.