Sporturi

Simona Halep, campioană mondială ITF în 2018. “Îmi dă o motivație în plus să muncesc”

13.12.2018 | 16:39
Simona Halep campioana mondiala ITF in 2018 Imi da o motivatie in plus sa muncesc

Simona Halep a fost desemnată campioană mondială în 2018 de către Federația Internațională de Tenis (ITF). Numărul 1 mondial a declarat că se simte mult mai motivată să muncească în continuare și să facă performanță. Simona este al treilea jucător român care câștigă acest titlu, după Florin Mergea și Horia Tecău.

“Victoria subliniază şi mai bine spiritul de luptătoare al Simonei Halep, pe care l-a demonstrat prin alte două titluri cucerite în 2018, la Shenzhen şi Montreal”, a precizat ITF, care a menționat performanțele Simonei Halep din acest an, printre care câștigarea primului trofeu de Grand Slam din carieră, după ce a întors meciul cu Sloane Stephens în finala de la Roland Garros, dar și victoriile cu Angelique Kerber și Garbine Muguruza.

Simona Halep a fost desemnată campioană mondială în 2018

“E o mare onoare să fiu numită campioană mondială ITF pentru prima oară. A fost un an incredibil, în care am câştigat primul meu titlu de Grand Slam la Roland Garros şi termin anul ca numărul unu în lume. Să primesc o astfel de recunoaştere este ceva special şi îmi dă o motivaţie în plus să continui să muncesc”, a declarat Simona Halep după ce a primit titlu de campioană mondială în 2018 din partea ITF.

Simona a va termina anul 2018 pe primul loc în ierarhia WTA, fiind al doilea an consecutiv în care reușește această performanță. Sportiva a mai jucat o finală, cea de la Australian Open, pe care a pierdut-o în fața Carolinei Wozniacki. Tenismena a încheiat anul cu 26 de victorii și 11 înfrângeri, după ce a ratat participarea la Turneul Campioanelor din cauza unei hernii de disc.

Novak Djokovic a primit și el titlul de campion mondial la simplu masculin, în timp ce Katerina Siniakova şi Barbora Krejcikova au luat tilul ITF la dublu feminin, iar Mike Bryan şi Jack Sock  la dublu masculin.