Simona Halep

HALEP. “VREAU COPII, o familie!” Cînd se RETRAGE!

HALEP. Aflată pe locul 3 mondial în acest moment, Simona Halep a vorbit despre performanţele obţinute în acest an, dar şi despre planurile pe care le are pentru anul care vine şi care începe...
09.11.2014 | 10:09
HALEP VREAU COPII o familie Cind se RETRAGE

HALEP. Aflată pe locul 3 mondial în acest moment, Simona Halep a vorbit despre performanţele obţinute în acest an, dar şi despre planurile pe care le are pentru anul care vine şi care începe pe 5 ianuarie pentru PRO TV. Campioana a vorbit inclusiv despre momentul retragerii dina ctivitate, dar şi despre paşii pe care i-a făcut pentru la ajunge la un nivel înalt în tenis. 

Halep despre realizări şi planuri: “Obiectivul meu pentru la anul este tot turneul de la Singapore, fiindcă aşa mă menţin în primele opt. Lupta începe de la debutul lui 2015, mai exact 5 ianuarie. Turneul de la Singapore, al campioanelor, a fost unul deosebit. Cînd am jucat la cel mic de la Sofia, în 2013, îmi propusesem să ajung la cel mare! Nu mă aşteptam să ajung acolo, dar uite că am reuşit”.

Halep despre duelul cu Serena Williams: “Meciul cu Serena a fost fabulos, fiindcă îmi doream să bat una dintre surori şi am intrat relaxată pe teren. N-am avut emoţii, ştiam că nu aveam nimic de pierdut fiindcă ea este numărul 1 mondial şi m-a bătut mereu. I-am spus antrenorului că vreau să nu mă bată cu 6-0, 6-0… Am şi surprins-o, fiindcă nu mai jucasem de un an cu ea şi cred că nu mă cunoştea foarte bine. Este o forţă, domină de mai bine de zece ani tenisul! Cînd ea începuse să domine tenisul eu doar mă jucam cu racheta. Apoi, finala am pierdut-o înainte să intru pe teren! Am fost foarte nervoasă şi emoţionată”.

Halep despre numărul 1 mondial şi despre turneele de mare şlem: “Mi-e foarte greu să ajung pe locul 1, chiar dacă Serena mi-a urat asta. Ea încă joacă. Şi simt că ea atunci cînd îşi doreşte ceva are forţa necesară să obţină! Eu nu mă gîndesc la numărul 1 mondial, ci vreau să cîştig cît mai multe turnee. Şi de mare şlem, chiar dacă nu ştiu dacă asta se va întîmpla. Puteam să pierd în două seturi cu Ivanovici, poate că era mai simplu, însă eu nu am făcut altceva decît să-mi doresc să cîştig. Asta este singura mea dorinţă, aşa am fost educată. Simt cum jucătoarele din spatele meu au început urmărirea, vor să mă ajungă. Este normal, fiindcă aşa făceam şi eu, îmi doream să ajung cît mai sus!”

Halep despre pregătirea fizică: “Zilnic fac exerciţii pentru spate, fiindcă am avut mari probleme în trecut. Fac şi exerciţii de întărire a muşchilor şi ligamentelor, şi alergare. Fac ture pe bandă, de 18-20 de minute, însă şi alergări de 40 de minute sau chiar o oră. Nu aleg însă mereu în preajma turneelor, fiindcă mă rigidizează”

Halep despre obiceiurile din timpul turneelor: “În viaţa de zi de zi sînt mai nehotărîtă, însă atunci cînd intru pe teren mă schimb complet. Mereu am emoţii cînd intru pe teren, însă le iau ca pe ceva pozitiv, care mă ajută. Ascult destul de des şi muzică înaintea meciurilor. De exemplu, în timpul turneului de la Madrid, am ascultat melodia lui Marcel Pavel, <<M-am îndrăgostit lulea>>!”

Halep despre relaţiia cu adversarele şi arbitrii: “Eu salut mereu adversarele şi arbitrele. Unele răspund, altele nu. Prefer să cred că nu aud… Mai ales că unele intră cu căştile pe teren. Sînt şi astfel de jucătoare, pe care nu le înţeleg”.

Halep despre colaborarea cu Fissett: “Am avut un an excepţional cu Wim Fissett, îi mulţumesc mult pentru tot şi sper să creştem amîndoi în continuare, şi eu ca jucătoare, şi el ca antrenor. Iar atunci cînd ne întîlnim să avem aceeaşi relaţie bună, chiar dacă am întrerupt colaborarea, nu există absolut nicio problemă între noi Eu am felul meu de a fi, sînt pretenţioasă şi este greu pentru un antrenor să mă suporte. Eu mai am stitlul să mă grăbesc între puncte şi e foarte important ca în astfel de momente antrenorul să te ajute”

Halep despre colaborarea cu noul antrenor: “Vreau să lucrez din nou cu un român, fiindcă mă simt foarte bine şi avem mentalitate asemănătoare. Străinii au mentalitate diferită de cea pe care o aveam noi, mi-am dat seama în acest an”.

Halep despre finala Roland Garros pierdută cu Maria Sharapova: “Dacă ar fi să mai joc o dată finala de la Roland Garros cu Maria Sharapova, mi-aş schimba atitudinea, aş fi mai hotărîtă! Am fost un pic negativă şi asta s-a simţit. Tertipurile ei sînt supărătoare, dar trebuie să te obişnuieşti. Eu m-am învăţat, însă la acel meci a fost supărător, m-a incomodat, dar ea clar face aşa special”.

Halep despre sascrificiile din tenis: “La început, dacă începi la 10-11 ani tenisul, e cam tîrziu. Trebuie să tragi un pic mai mult. Eu am început la 4 ani jumate. Nici chiar aşa poate nu e bine, însă la 7 ani e bine. Trebuie să te antrenezi cam o oră şi jumătate pe zi. Este un sport foarte scump, costisitor, acum însă condiţiile în România s-au îmbunătăţit. Dacă au dorinţă mare pot reuşi, însă este important ca părinţii să nu-şi forţeze copiii. Pe la 14, 15 ani te decizi cu adevărat dacă vrei să faci de performanţă sau dacă vrei să faci de plăcere. Eu atunci am decis şi chiar mi-am dorit foarte mult să ajung undeva. Mi-am asumat că nu pot ieşi în cluburi, că trebuie să renunţ la anumite prietenii, la ani frumoşi, însă ăsta e preţul”.

Halep despre relaţia cu mama ei şi despre finalul carierei: “Mama mi-a spus mereu să am bun simţ şi să fiu om înainte de a fi sportiv. Îşi doreşte foarte mult să am o familie frumoasă şi fericită. Sînt de acord cu ea, vreau să-mi fac familie, să am copii, pentru că-i ador. Acum sînt însă mică, tînără şi vreau să mai stau cîţiva ani doar pentru tenis. Vreau să joc la nivel înalt pînă la maximum 30 de ani. 28, 30 de ani!”

Halep despre hobby-uri: “E foarte greu să vizitezi atunci cînd mergi la turnee. Programul nostru ţine de hotel, teren, poate puţin shopping. Am o slăbiciune pentru blugi şi tenişi. Mama îmi spunea că am 35 perechi de blugi. Nu am alte pasiuni ieşite din comun. Îmi place să înot, să mă plimb, să citesc cărţi psihologice. Îmi place mult şi să conduc, însă mi-e teamă de viteză, chiar dacă urc la volanul unor maşini puternice am grijă cum conduc, fiindcă am grijă la viaţa mea! “.

Halep despre România: “Cel mai bine mă simt în România, aici mă încarc pozitiv, de aceea prefer să stau în timpul liber aici. Pot călători oriunde, dar nicăieri nu este ca acasă. Peste tot am simţit susţinerea românilor, au fost minunaţi mereu. Vreau să fiu alături de români mereu şi ei să fie alături de mine, chiar dacă o să mai şi pierd din cînd în cînd”.

Halep despre Ion Ţiriac: “Profesional nu am nicio relaţie. El mă ajută cu sfaturi fiindcă are o experienţă foarte mare. Cred că am ţinut mereu cont de sfaturile dînsului”.

Halep despre relaţia cu fanii: “La început mă oboseau, însă acum m-am obişnuit, sînt mai relaxată să fac poze, chiar dacă uneori obosesc. Este însă ceva plăcut şi trebuie să mă bucur că oamenii mă apreciază pentru ceea ce sînt”.

Halep despre familie: “Cînd voi avea familie am să îmi petrec timpul cu copii, să ne jucăm, să ieşim la plimbare. Muncesc pentru un viitor bun. Chiar dacă sînt foarte ocupată cu tenisul timp este şi pentru o relaţie. Chiar dacă e mai greu, fiindcă sînt plecată mereu. Las lucrurile să treacă de la sine. Cînd va veni momentul mă voi căsători, îmi doresc o rochie de mireasă foarte mare şi lungă. Şi tocuri, neapărat, fiindcă m-aş simţi mai înaltă! Regret că nu am 5 sau 7 centimetri mai mult”.

PARIU FARA RISC de pâna la 150 Ron la Unibet! Fa-ti si tu un cont acum!

 

Tags: