Sporturi

Simona Halep, decizie neaşteptată înainte de Roland Garros! A renunţat la doi oameni din staff. EXCLUSIV

23.05.2019 | 11:46
Simona Halep a renunţat la doi oameni din staff înainte de Roland Garros. Foto: Hepta.ro

Simona Halep încearcă să-şi apere titlul la Roland Garros 2019, câştigat anul trecut după o finală de poveste cu Sloane Stephens. Acum, înainte de Openul Franţei, FANATIK a aflat că românca a renunţat la doi oameni din staff-ul tehnic, sparring-partner-ul Vasile Antonescu şi kinetoterapeutul Bogdan Covrig.

Simona Halep a renunţat la Vasile Antonescu, sparring-partner din decembrie 2018

Simona a plecat deja la Paris pentru a pregăti perfect al doilea turneu de Mare Şlem al anului şi singurul pe care l-a câştigat până acum. Dar Halep a luat o decizie neaşteptată înainte de Roland Garros şi a renunţat la Vasile Antonescu şi Bogdan Covrig.

Vasile Antonescu s-a antrenat full-time cu Halep de la finalul anului trecut, dar românca a decis să renunţe la colaborarea cu sparring-partner-ul său pentru turneul de la Roland Garros. Halep a fost nemulţumită dupa rezultatele din acest an şi se va pregăti cu un alt partener la Paris. De altfel, Halep şi Antonescu s-au mai pregătit în decembrie 2016, dar Simona a renunţat chiar mai repede la colaborare, după Australian Open 2017. Atunci, românca a fost eliminată rapid de la Melbourne de Shelby Rogers, scor 3-6, 1-6.

Simona Halep nu mai continuă nici cu Bogdan Covrig, actualul kinetoterapeut

Românca a surprins pe toată lumea înainte de sezonul de zgură după ce a renunţat la kinetoterapeutul Andrei Cristofor, cel care colabora full-time cu Simona încă din 2015. Acesta a mai fost în staff şi în 2013 pentru o scurtă perioadă, dar apoi a făcut o pauză de aproape doi ani. Cristofor a fost şi fotbalist la juniorii Rapidului, fiind coleg de echipă cu Andrei Ciolacu.

Imediat după ce s-a anunţat întreruperea colaborării dintre Halep şi Cristofor, jucătoarea noastră a apelat la serviciile unui alt specialist în persoana lui Bogdan Covrig. Acesta a fost alături de Simona la turneele de zgură, Madrid şi Roma, dar şi la semifinala de Fed Cup cu Franţa, disputată tot pe zgură. Românca a renunţat şi la acest nou kinetoterapeut după competiţia de la Foro Italico.

Simona Halep a şters de pe instagram poza în care apărea alături de Andrei Cristofor, Vasile Antonescu şi Teo Cercel
Simona Halep a şters de pe Instagram poza din decembrie 2018 în care apărea alături de Andrei Cristofor, Vasile Antonescu şi Teo Cercel. Captură: Libertatea.ro

Au rămas doar Teo Cercel şi Daniel Dobre

Din informaţiile FANATIK, Simona a plecat la Paris alături de antrenorul Daniel Dobre şi de preparatorul Teo Cercel. Halep s-a pregătit singură după despărţirea de Darren Cahill, dar a anunţat la Australian Open că are nevoie de un antrenor full-time. L-a angajat pe Thierry Van Cleemput, dar doar pentru o perioadă de probă. Iar această perioadă s-a dovedit extrem de scurtă, în săptămâna turneului de la Doha. Imediat, Daniel Dobre a devenit antrenorul Simonei pentru a doua oară, după o colaborare în 2015 şi în 2016.

În schimb, Teo Cercel este cel mai vechi om din staff-ul fostului lider mondial. Este preparatorul Simonei din 2013, de când Simona începea să urce în topul mondial. A lipsit o perioadă din echipa lui Halep, în 2016, dar Cercel a revenit rapid în staff şi este preparatorul jucătoarei fără pauză din acel moment.

În acest an, Halep a reuşit două finale, fără să câştige însă vreun turneu. A fost eliminată în primul tur la Sydney de Ashleigh Barty, iar la Australian Open de Serena Williams în optimi. A ajuns în finală la Doha, pierdută cu belgianca Elise Mertens, după ce a condus-o cu un set. A mai fost eliminată în sferturi la Dubai, optimi la Indian Wells şi semifinale la Miami. În sezonul de zgură a reuşit o finală la Madrid, pierdută în faţa lui Kiki Bertens, şi a pierdut în turul secund la Roma.