Simona Halep e principala FAVORITĂ la ROLAND GARROS! Radwanska a fost ELIMINATĂ

UPDATE / Ziua şi surpriza la Roland Garros! Favorita numărul 3, Agnieska Radwanska, a fost eliminată în turul trei de croata Tomljanovic....
30.05.2014 | 13:43
Simona Halep e principala FAVORITA la ROLAND GARROS Radwanska a fost ELIMINATA
ADVERTISEMENT

UPDATE / Ziua şi surpriza la Roland Garros! Favorita numărul 3, Agnieska Radwanska, a fost eliminată în turul trei de croata Tomljanovic.

Poloneza a fost învinsă în două seturi, scor 4-6, 4-6, într-o partidă domiantă de adversara ei de la un capăt la altul.

ADVERTISEMENT

În urma acestei surprize, Simona Halep a devenit principala favorită a turneului, după ce Serena Williams, Na Li şi Agnieska Radwanska, ocupantele primelor trei locuri, au fost eliminate.

Compatioata noastră joacă pentru un loc în turul patru sîmbătă, cu iberica Maria-Teresa Torro-Flor.

ADVERTISEMENT

*******************************************************************************

UPDATE / Unul dintre cei mai apreciaţi oameni din circuitul de tenis, Mats Wilander, a vorbit despre favoritele la cîştigarea Roland Garros-ului, după eliminarea primelor două clasate, Serena Williams şi Na Li.

“Sînt mai multe jucătoare care au şanse să cîştige trofeul: Şarapova, Ana Ivanovici, Jankovici, Kvitova. Dar deasupra tuturor se află Simona Halep. A făcut un joc fantastic joi, poate cel mai spectaculos de la tot turneul de pînă acum. E foarte sigură pe ea, se mişcă excelent pe teren, pare că ştie în fiecare moment ce face. Are nişte lovituri foarte precise şi nu îşi pierde deloc concentrarea” a spus Mats Wilander la Eurosport.

ADVERTISEMENT

************************************************************************************************

Simona Halep a învins-o în două seturi pe Heather Watson, scor 6-2, 6-4. Victoria o duce pe româncă în turul 3 de la Roland Garros, lucru pe care nu l-a reuşit niciodată în carieră. În următorul meci din Franţa, Simona Halep o va întîlni pe Maria TeresaTorro Flor, numărul 55 mondial.

”A fost un meci greu. Setul secund a fost greu. Am fost nervoasă la un moment dat.Ştiam că pot să servesc bine şi am cîştigat. O cunoşteam pe Watson. Aşteptaun meci greu. Vreau să o felicit pe Heather. Simt ceva presiune aici la Roland Garros. Recunosc, aşteptam să cîştig. Uneori simt că sînt mai bună ca alte sportive şi ştiu că voi cîştiga”, a spus Simona Halep după victoria din turul secund.

ADVERTISEMENT

Simona Halep merge mai departe! 6-4

Watson reduce din diferenţă. 5-4

Simona Halep face 5-3

Watson duce scorul la 4-3!

Simona reuşeşte o lovitură excelentă şi duce scorul la 4-2

Watson face break! 3-2

Halep duce scorul la 3-1

Simona răspunde cu un nou break! 2-1

Englezoaica face şi ea break. 1-1

Simona începe setul al 2-lea cu un break! 1-0

A început setul secund!

Capture

Simona cîştigă primul set. 6-2

Halep face din nou break după un game lung. 5-2

Capture

Simona duce scorul la 4-2

Halep face din nou break! 3-2

Englezoaica face break! 2-2

Simona reuşeşte un retur excelent şi face primul break al partidei. 2-1

Simona îşi face serviciul după un game lung. 1-1

Watson îşi face serviciul. 0-1

A început meciul. Heather Watson va servi prima!

UPDATE 00:00 / Simona Halep nu va mai avea privilegiul de a juca pe terenul central, Philippe Chatrier, însă a fost plasată tot pe una dintre cele mai bune arene ale complexului de la marginea Parisului. Astfel, jucătoarea din România va disputa ultimul meci al zilei pe terenul 1 împotriva britanicei Heather Watson, partidă care este de aşteptat să înceapă în jurul orei 19:00, ora României, asta dacă programul nu va încurcat din nou de precipitaţiile care au căzut frecvent în această săptămînă peste baza de la Roland Garros. Înaintea Simonei, pe terenul 1 se vor disputa începînd cu ora 12:00 următoarele partide: Sloane Stephens – Polona Hercog, Giullermo Garcia-Lopez – Adrian Mannarino, Marinko Matosevic – Andy Murray.

_______________________________________________________________________________________________________

UPDATE 16:47 / Simona Halep este acum a doua favorită conform clasamentului şi are şansa unui parcurs lung la acest turneu de Mare Slem. În următoarele două tururi, Halep are meciuri accesibile pe hîrtie, cu Heather Watson şi cîştigătoarea dintre Torro Flor sau Rybarikova.

În optimi, Halep ar putea juca cu Sloane Stephens din Statele Unite, care nu se simte aşa de bine pe zgură ca şi pe suprafeţele rapide. Sferturile ar putea să o aducă în calea Simonei Halep pe Petra Kvitova, care a fost învinsă de româncă ultima dată la Madrid. De asemenea cu şanse bune să ajungă în acel sfert sînt şi Ana Ivanovic sau Svetlana Kuzneţova.

Într-o potenţială semifinală, Halep ar putea da peste Jelena Jankovic. Simona a avut dueluri tari cu sportiva din Serbia, toate cele 4 întîlniri de pînă acum s-au încheiat în set decisiv. O eventuală finală le-ar putea aduce din nou faţă în faţă pe Simona Halep şi pe Maria Şarapova, principala favorită pe partea superioară a tabloului. Ultima dată, cele două adversare s-au întîlnit în finala de la Madrid, unde Şarapova s-a impus după 3 seturi.

_______________________________________________________________________________________________________

Surpriză de proporţii la Roland Garros! Serena Williams a fost eliminată de către Garbine Muguruza în turul 2 de la Roland Garros. Iberica a învins-o pe numărul 1 mondial în două seturi, scor 2-6, 2-6. Cele două surori Williams au fost eliminate în decurs de numai cîteva ore de la openul francez.

Vestea este una excelenta pentru Simona Halep. Românca va avea un tablou mult mai facil după ce primele două jucătoare din clasamentul WTA, Serena Williams şi Na Li, au fost eliminate! Astfel, Halep a devenit favorita numărul 2 de la Roland Garros după Agnieszka Radwanska. Poloneza va juca în această seară, la ora 17:30, cu Pliskova. În cazul în care numărul 3 mondial va fi eliminată, Simona Halep devine principala favorită la cîştigarea Roland Garros.

În turul 3, Serena Williams ar fi putut să o întîlnească pe sora ei, Venus, în cazul în care ambele ar fi reuşit să treacă de adversarele lor, net inferioare…

Este pentru a 3-a oară cînd Serena Williams nu ajunge în turul 3 din cele 54 de turnee de Grand Slam disputate de jucătoarea din SUA în carieră!

Capture

ADVERTISEMENT