Simona Halep

Contractul Simonei Halep cu Nike, negociat la sânge de Ion Ţiriac

Simona Halep va reveni de luni, 26 februarie, pe locul de lider mondial. Sportiva noastră este o tenismenă împlinită, nu doar pentru talentul său natural, dar şi pentru că are alături oameni puternici, influenţi care sunt implicaţi în parcursul profesional al campioanei noastre.
22.02.2018 | 16:49
Contractul Simonei Halep cu Nike negociat la sange de Ion Tiriac

Este cazul lui Ion Ţiriac, cotat nu doar cel mai bogat român dar şi cel mai mare jucător pe piaţa de manageriat sportiv a tenisului mondial. Pentru prima dată de când Simona Halep a semnat contractul de parteneriat cu Nike, una dintre cele mai puternice firme de echipament sportiv din lume, s-a aflat că în spatele negocierilor cu marele colos sportiv a stat chiar Ion Ţiriac.

Dezvăluirea a fost făcută azi, în cadrul unui curs de Marketing Sportiv adresat studenţilor din anul III ai Facultăţii de Marketing (ASE), de către Cosmin Hodor, directorul de imagine al Simonei Halep, care a declarat că implicarea lui Ion Ţiriac în realizarea acestui contract dintre Simona şi sponsorul tehnic a fost cât se poate de benefică. Întrebat dacă Simona ar fi semnat pentru o suma similară în cazul în care s-ar fi născut în America şi nu în România, Cosmin Hodor a precizat: “Ţinând cont că a negociat în special domnul Ţiriac, cred că ar fi fost aceeaşi sumă”.

Ion Ţiriac nu a avut încredere în Nike de la început

Ion Ţiriac a fost contactat de Nike pe vremea când juca tenis, însă nu a crezut în ascensiunea firmei americane şi a refuzat să colaboreze. Acum, ştim într-adevăr că în spatele deciziei Simonei Halep a stat şi recomandarea făcută de Ion Ţiriac, managerul neoficial al campioanei noastre.

Simona Halep are însă un contract departe de somităţile care conduc topul sportivilor sponsorizaţi de Nike. Există trei sportivi care au contracte pe viaţă cu gigantul american. Aceştia sunt Michael Jordan şi Lebron James, ambii vedete din istoria NBA şi starul lui Real Madrid, Cristiano Ronaldo. Michael Jordan s-a retras încă din 1993, dar continuă să fie plătit de Nike.