Simona Halep

Simona Halep, cel mai tare interviu după ce a devenit lider mondial

La puţin timp după victoria din semifinala de la Beijing în faţa letonei Jelena Ostapenko, Simona Halep a acordat un amplu interviu celor de la WTA Insider, în care a vorbit despre absolut tot...
08.10.2017 | 00:06
Simona Halep cel mai tare interviu dupa ce a devenit lider mondial

La puţin timp după victoria din semifinala de la Beijing în faţa letonei Jelena Ostapenko, Simona Halep a acordat un amplu interviu celor de la WTA Insider, în care a vorbit despre absolut tot ceea ce a trăit în ultimele luni, după ce ratase în alte câteva rânduri să atingă acest obiectiv. Este o descătuşare totală şi în răspunsurile Simonei, care a avut parte de atâta presiune şi frustare în toată această perioadă. Halep povesteşte despre oamenii care au avut sau au un mare rol în cariera ei, despre felul în care a luptat să depăşească toate nereuşitele, fără a renunţa vreo clipă la faptul că va veni şi ziua în care se va bucura pe deplin.

DESPRE OCAZIILE RATATE

“Cel mai greu moment a fost în finala de la Roland Garros, pentru că atunci am avut prima şansă de a deveni numărul unu, dar şi de a câştiga un turneu de Mare Şlem. Am fost devastată după acel meci. Dar apoi am continuat să muncesc din greu. Apoi a venit imediat Wimbledon-ul, am fost foarte aproape, la doar două puncte, dar am pierdut. După mine, am jucat minunat în sezonul de hard american.Nu am încetat niciodată să cred că pot ajunge pe primul loc, iar echipa mea a fost minunată. Darren mi-a spus mereu că dacă voi continua să muncesc, voi ajunge unde vreau. Cred că şi meciul de la US Open cu Şarapova m-a ajutat să devin mai puternică şi să realizez ce vreau să fac cu cariera mea. Am văzut că trebuie să muncesc şi să cred că ziua mea va veni. Eu nu vorbesc dacă nu cred ce spun, chiar simţeam că o să vină şi acest moment! De aceea cred că am avut puterea să merg mai departe, am avut în preajma mea oameni care mi-au spus că pot, lucru care a fost foarte important, în special, familia şi prietenii””

DESPRE LUCRUL CU PSIHOLOG ŞI COACH MENTAL

“Am lucrat cu un siholog.  De asemenea, am lucrat şi cu un bărbat în România la partea mentală, care m-a ajutat pentru o perioadă. Vreau să le mulţumesc pentru că mi-au arătat ce am de îmbunătăţit pentru a deveni mai bună pe teren. Pe primul loc pentru mine a contat partea mentală. Jocul l-am avut mereu. Am fost în multe situaţii aproape, în 2014, la Singapore. Dar din punct de vedere mental eram departe. Anul acesta este cel în care am stat cel mai bine din acest punct de vedere. Sunt fericită cu atitudinea pe care o am, nu mai sunt ruşinată de felul în care m-am comportat.Mai ales după Miami şi după alte meciuri din trecut. Din cauza faptului că nu puteam să-mi controlez nervii, nu puteam să mă controlez pe mine, îmi vorbeam urât. Nu meritam acest lucru pentru că muncesc enorm şi trebuie să mă apreciez mai mult”.Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe GRUPA 5 pentru a vedea programul şi rezultatele din celelalte jocuri din preliminariile CM 2018! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi.

DESPRE SERVICIUL ÎMBUNĂTĂŢIT

“După meciul de la US Open, Darren mi-a spus că am avut un serviciu de cacao şi de aceea am pierdut cu Şarapova. Şi am zis «OK, dacă acesta este singurul lucru pe care trebuie să-l îmbunătăţesc ca să o înving, atunci voi lucra şi mai mult». Acum pot să spun că am petrecut câte o oră pe teren doar servind, iar Darren mi-a spus că o să-mi fac rău, dar i-am spus că nu. Mi-am dorit foarte mult să depăşesc acest impediment, pentru a putea creşte şi mai mult ca joc şi a obţine rezultate bune. Mă bucur că am reuşit să fac acest lucru şi cred că s-a văzut destul de bine în ultimele meciuri”

 MOMENTUL CEL MAI GREU AL SEZONULUI

“Cea mai dură lecţie a fost atunci când am luat o pauză în colaborarea mea cu Darren, după Miami. A fost un şoc. Mi-am zis, ei bine, am făcut ceva rău şi trebuie să accept acest lucru şi să muncesc să schimb ceva ca să-l aduc înapoi pentru că m-a ajutat mult şi continuă să o facă. Cea mai bună lecţie, atât în tenis, cât şi în viaţă”. Acum Simona a ajuns unde a visat, dar va fi mult mai greu decât înainte, pentru că este infinit mai dificil să te poţi menţine acolo sus. Dar Halep este pregătită să facă faţă presiunii şi mai mari, ştiind că fiecare jucătoare va da totul în meciurile cu ea, pentru a învinge numărul 1 mondial.