Sporturi

Simona Halep îşi reconfirmă statutul de “Regină a Zgurii”! Cifrele arată tot

06.12.2018 | 10:45
Simona Halep isi reconfirma statutul de Regina a Zgurii Cifrele arata tot

Statisticile sunt de partea Simonei Halep! Ce a realizat românca în circuitul WTA. Simona Halep este deja cunoscută drept fiind “Regina Zgurii” în circuitul feminin de tenis, şi asta în primul rând prin jocul ei foarte variat pe această suprafaţă, şi în al doilea rând prin rezultatele excepţionale reuşite. Liderul mondial din WTA a bifat o nouă performanţă la nivel mondial.

Românca din fruntea ierarhiei mondiale este jucătoarea cu cele mai multe finale disputate pe zgură în ultimul deceniu, 15, dintre care a câștigat 7. Desigur, cel mai mare succes pe această suprafaţă rămâne titlul obţinut anul acesta la Paris, când a cucerit în premieră un titlu de Grand Slam. De altfel, 2018 a reprezentat pentru Simona cel mai bun an al carierei.

Liderul mondial din WTA îşi reconfirmă statutul de “Regină a Zgurii”

Simona a disputat finale pe zgură la Fes în 2010 (înfrângere), Fes în 2011 (înfrângere), Bruxelles în 2012 (înfrângere), Nurnberg în 2013 (victorie), Budapesta în 2013 (victorie), Bucureşti în 2014 (victorie), Roland Garros în 2014 (înfrângere), Madrid în 2014 (înfrângere), Madrid în 2016 (victorie), Bucureşti în 2016 (victorie), Madrid în 2017 (victorie), Roma în 2017 (înfrângere), Roland Garros în 2017 (înfrângere), Roma în 2018 (înfrângere) şi Roland Garros în 2018 (victorie).

Statisticile sunt de partea Simonei Halep! Ce a realizat românca în circuitul WTA

Pe locul secund în această ierarhie este Maria Şarapova, cu 12 finale, iar pe ultimul loc de pe podium este italianca Sara Errani, cu 11 ultime acte disputate. La capătul opus, în coada clasamentului, sunt Andrea Petkovic, Flavia Pennetta, Jelena Jankovic, Petra Kvitova, Polona Hercog, Svetlana Kuznetsova şi Victoria Azarenka, cu câte 5 finale fiecare. Pe hard, lucrurile stau diferit, sportiva noastră este pe la mijlocul clasamentului, cu 17 finale jucate, lider fiind daneza Caroline Wozniacki. Constănţeanca în vârstă de 27 de ani se descurcă foarte bine și la numărul de sezoane încheiate în Top 4 WTA în ultimul deceniu, fiind pe locul 5 în această ierarhie, iar ultimii doi ani i-a încheiat pe primul loc. La acest capitol, lider fără doar şi poate este americanca Serena Williams, cu 11 prezențe în Top 4 WTA în ultimii 10 ani.

Tags: