Simona Halep

Simona Halep l-a încurajat pe Marius Copil. Românul a jucat o săptămână cu Roger Federer, în urmă cu 10 ani

28.10.2018 | 13:48
Simona Halep la incurajat pe Marius Copil Romanul a jucat o saptamana cu Roger Federer in urma cu 10 ani

Marius Copil a primit încurajări de la Simona Halep pentru finala de azi cu Roger Federer, de la Basel. Românul în vârstă de 28 de ani a făcut turneul vieții chiar în orașul în care s-a născut elvețianul. Simona Halep a dat o replică pe twitter pentru Marius Copil. Jucătorul român tocmai postase un mesaj în care spunea că abia așteaptă partida cu Federer. “Multă baftă, Marius! Suntem cu tine!”, i-a scris Simona Halep pe twitter.

Marius Copil nu a mai jucat niciodată împotriva lui Roger Federer. Elvețianul, ajuns la 37 de ani, are 20 de turnee de Grand Slam câștigate în carieră. În schimb, arădeanul Marius Copil este abia la a doua finală ATP din carieră. Tot în acest an românul s-a calificat în ultimul act la Sofia, unde a pierdut în fața bosniacului Mirza Basic, 7-6,6-7,4-6.

Simona Halep l-a încurajat pe Marius Copil. Românul i-a fost partener de antrenament lui Roger Federer la Halle în 2008

Marius Copil este în fața meciului carierei, dar românul e în culmea fericirii. Mereu și-a dorit să joace împotriva lui Roger Federer, idolul său. “Îi știu jocul de la TV și de pe youtube. În 2008 i-am fost copil de încălzire la antrenament lui Roger Federer, la Halle și am avut ocazia să joc cu el o săptămână.”, a spus Marius Copil despre experiența sa împotriva lui Federer. Cum finala e în orașul natal al elvețianului , Marius Copil e conștient de dificultatea meciului. “Sper ca măcar 20 de oameni să țină și cu mine!”, a spus românul.

Marius Copil mulțumind publicului după victoria din semifinale cu Alexander Zverev
Marius Copil mulțumind publicului, după victoria din semifinale cu Alexander Zverev

Marius Copil are o misiune dificilă împotriva lui Roger Federer. Elvețianul de pe locul 3 mondial este un abonat la finalele turneului din orașul său natal. Cea cu Marius Copil este a paisprezecea finală a lui Roger Federer la Basel. Până acum din 13 finale jucate, elvețianul a câștigat 8. Misiunea românului pare aproape imposibilă, Marius Copil are cota 7 la victorie, în timp ce cota lui Roger Federer pentru câștigarea turneului este de 1.10.

  • 14 este numărul finalelor în care a ajuns Roger Federer la Basel