100 ani de Romania

Simona Halep, lider mondial în 2017 şi 2018! Şi-a îndeplinit visul la Roland Garros! Video

27.11.2018 | 22:00
Simona Halep lider mondial in 2017 si 2018 Sia indeplinit visul la Roland Garros Video

Simona Halep a fost lider mondial în 2017 şi 2018, ani în care a bifat cele mai importante performanţe din carieră. După trei finale de Mare Şlem pierdute, românca a reuşit să spargă ghinionul şi a câştigat turneul de la Roland Garros în acest an.

După aproape patru ani în care a stat mereu pe primele zece locuri în clasamentul WTA, în 2017, Simona Halep a reuşit să obţină coroana şi să devină numărul 1 mondial. Performanţa a reuşit-o pe 9 octombrie, în timp ce participa la turneul WTA de la Beijing. După 11 ani de la debutul în circuitul profesionist, constănţeanca a dat lovitura în anul 2017, când a jucat a doua finală de Mare Şlem din carieră, pierdută în faţa Jelenei Ostapenko.

Simona Halep, lider mondial în circuitul WTA în 2017 şi 2018

În ianuarie 2018, după ce a fost învinsă de Caroline Wozniacki în finala de la Australian Open, Simona Halep a pierdut prima poziţie, dar a revenit în fruntea ierarhiei la sfârşitul lunii februarie. După ce această bornă a fost atinsă, românca îşi mai dorea, la fel ca şi fanii ei, să câştige un turneu de Mare Şlem. După două înfrângeri în ultimul act la Roland Garros, în 2014 şi 2017, Simona Halep îşi dorea revanşa, iar ediţia din acest an a turneului parizian a fost momentul oportun.

Parcursul la al doilea turneu de Mare Şlem al anului nu a fost lipsit de emoţii. La primul meci, împotriva lui Alison Riske, Simona Halep a cedat primul set, scor 2-6, dar a revenit rapid şi a obţinut calificarea în al doilea tur. Au urmat victorii clare cu Taylor Townsend, Andrea Petkovic şi Elise Mertens, toate obţinute în minim de seturi. În sferturile de finală, Simona Halep a avut din nou emoţii, de această dată în faţa lui Angelique Kerber, care a câştigat primul set în tie-break. Românca a revenit rapid şi a obţinut calificarea în semifinale, scor 6-7(2), 6-3, 6-2. După o victorie lejeră în faţa Garbinei Muguruza, Simona Halep ajungea în a treia finală la Roland Garros.

Visul Simonei Halep, victorie la Roland Garros

În 2008, Simona Halep a triumfat în turneul de la Roland Garros, destinat junioarelor. Zece ani mai târziu, liderul mondial juca a treia finală la Paris. Startul meciului cu Sloane Stephens nu a fost unul conform planului. Americanca a câştigat primul set, scor 6-3, iar emoţiile creşteau în tabăra fanilor româncei. În setul al doilea, Sloane Stephens a făcut rapid break-ul şi părea că Simona Halep va pierde o nouă finală. A urmat o serie de patru game-uri câştigate la rând de liderul mondial, iar setul al doilea a fost încheiat cu un break. Scăpată de presiune, românca a defilat în al treilea set, pe care l-a câştigat, scor 6-1, şi visul din copilărie se îndeplinea. Simona Halep reuşea, în mai puţin de un an, cele mai importante performanţe din carieră.