Simona Halep

S-a stabilit locul pe care va fi Simona Halep după Australian Open! Crește deficitul față de jucătoarele din fața ei

24.01.2019 | 09:21
Sa stabilit locul pe care va fi Simona Halep dupa Australian Open Creste deficitul fata de jucatoarele din fata ei

UPDATE, ora 09:10 / Naomi Osaka a învins-o pe Karolina Pliskova în semifinalele Australian Open 2019, scor 6-2, 4-6, 6-4, și o va înfrunta pe Petra Kvitova în ultimul act. Pliskova iese din lupta pentru primul loc și va fi a cincea în WTA, după actualizarea de luni. Este clar că Simona Halep va fi depășită doar de cele două finaliste de la Australian Open 2019, Petra Kvitova și Naomi Osaka, și va fi pe 3. Vezi aici meciul LIVE punct cu punct şi toate rezultatele zilei de la Australian Open accesând aplicaţia de mai jos!

Victoriile pe care le-au obținut Osaka și Kvitova le ajută pe acestea să își mărească avantajul față de Halep. 6330 de puncte are acum nipona, 40 mai multe decât adversara sa din finală. În vreme ce Simona va rămâne cu 5582. Locul 1 se va decide în funcție de rezultatul finalei. Osaka poate ajunge la 7030 de puncte, cu 1448 mai multe decât Halep, iar Kvitova ar avea 6990 dacă se va impune. 1408 peste Halep.


Simona Halep mai pierde un loc în clasament. Naomi Osaka a câștigat fără emoții partida din sferturile de finală, cu Elina Svitolina, scor 6-4, 6-1, și trece astfel pe primul loc în clasamentul live din WTA. Nipona a ajuns la 5810 puncte, total pe care îl poate creşte în cazul unei victorii contra Karolinei Pliskova, în penultimul act. Vezi aici meciul LIVE punct cu punct şi toate rezultatele zilei de la Australian Open accesând aplicaţia de mai jos!

Indiferent de rezultatele din cele trei meciuri rămase de jucat pe tabloul feminin, Simona Halep nu poate fi mai sus de locul 3 la actualizarea care se va face pe 28 ianuarie. Românca va avea un total de 5582 de puncte, în vreme ce Petra Kvitova şi-a asigurat deja un minim de 5770, iar Osaka va avea cel puţin 5810. Cele două, alături de Karolina Pliskova, rămân în cursa pentru primul loc în clasament.

Simona Halep mai pierde un loc în clasament! Cade chiar pe patru dacă Pliskova trece de Osaka

Karolina Pliskova a ajuns la 5100 de puncte în clasamentul live şi o va înfrunta pe Naomi Osaka în semifinale. Dacă o bate pe niponă, jucătoarea din Cehia ar ajunge la 5620, astfel că ar trimite-o pe Halep în afara podiumului, pe locul 4 în clasamentul WTA. Pentru a fi prima, Pliskova are o singură variantă, însă. Să câştige trofeul! Dacă trece de Osaka, va juca finala împotriva învingătoarei dintre Petra Kvitova şi Danielle Rose Collins.

Naomi Osaka este favorită să devină lider mondial. Nipona poate fi prima chiar şi în cazul unui eşec în semifinala cu Pliskova. Ar avea nevoie de ajutor de la Danielle Rose Collins. Ar fi nevoie ca americanca să le bată pe Kvitova şi Pliskova şi să câştige trofeul. În fine, pentru Petra Kvitova există o singură opţiune pentru a fi pe primul loc la finalul acestui turneu. Să câştige titlul la Melbourne.

Simona Halep poate spera că va recupera teren în următoarea perioadă, până la trecerea în America, pentru Indian Wells şi Miami, în care are puţine puncte de apărat faţă de rivalele ei, în special faţă de Petra Kvitova, învingătoare în 2018 la Sankt Petersburg şi la Dubai.