Sporturi

Simona Halep – Maria Şarapova, istoricul meciurilor directe. Video

26.05.2018 | 11:13
Simona Halep  Maria Sarapova istoricul meciurilor directe Video
Simona Halep - Maria Șarapova, istoricul meciurilor directe

Simona Halep – Maria Șarapova, istoricul meciurilor directe. Știm cu toții ce înseamnă pentru legendele tenisului mondial rivalitatea în sport. Știm că dorința ambilor jucători este mai presus de orice într-un meci disputat cu un rival din clasament.

Este și cazul Simonei Halep și al Mariei Șarapova, care deși au jucat primul meci împreună în anul 2012, rivaitatea lor a prins aripi de abia după acea finală atât de controversată de la Roland Garros din 2014, avându-l ca arbitru de scaun pe Kader Nouni, cel care printr-o decizie luată în setul decisiv a năruit visul campioanei noastre care avea mai apoi să joace încă două finale de Mare Șlem și să devină numărul 1 în lume.

Maria Șarapova a lipsit destul de mult din circuit din cauza unui control antidoping pe care nu l-a trecut cu bine în 2016. Rusoaica a fost testată pozitiv cu meldonium, un medicament care se află pe lista substanțelor interzise. Ea a recunoscut într-o conferință de presă că a încălcat regulamentul și a fost nevoită să ia o pauză de la tenis.

Simona Halep – Maria Șarapova, istoricul meciurilor directe

Simona Halep – Maria Șarapova, istoricul meciurilor directe. Deși căzuse foarte mult în ierarhia mondială, Maria Șarapova a revenit în circuit cu forțe proaspete, iar ultimele sale rezultate vorbesc de la sine. La turneul de la Madrid, rusoaica a ajuns până în sferturile de finală, acolo unde a fost învinsă de Kiki Bertens, iar la turneul organizat în capitala Italiei a atins faza semifinalelor, acolo unde a fost învinsă în premieră pe zgură de către reprezentanta noastră, Simona Halep, în trei seturi foarte disputate, scor 4-6, 6-1, 6-4. Acesta a reprezentat episodul cu numărul 9 din rivalitatea dintre Simona Halep și Maria Șarapova.

Simona Halep – Maria Șarapova, istoricul meciurilor directe. Primul episod s-a înfăptuit la turneul de la Indian Wells în 2012, când sportiva noastră a fost învinsă, scor 6-3, 6-4. Al doilea episod s-a întâmplat la Beijing, tot pe hard, tot în 2012, iar Simona Halep reușea atunci să ducă ambele seturi în prelungiri, scorul final fiind 7-5, 7-5. Mai târziu, în 2014 au urmat trei întâlniri cruciale între cele două rivale, toate trei fiind adjudecate de rusoaică. Prima s-a întâmplat în finala de la Madrid, pe zgură, scor 6-1, 2-6, 3-6, iar apoi finala de la Roland Garros, prima a carierei pentru Simona Halep. Acel meci cântărete enorm chiar și azi. S-a terminat după trei seturi lungi, scor 4-6, 7-6, 4-6. Ultima întâlnire din 2014 s-a întâmplat pe hardul de la Cincinnati, în sferturile de finală. Rusoaica se impunea și aici, scor 6-3, 4-6, 4-6.

Al 6-lea episod al rivalității dintre Simona Halep și Maria Șarapova a avut loc la turneul final din Singapore, în anul 2015, iar rusoaica reușea din nou să-i “fure” meciul din mâini Simonei Halep, scor 4-6, 4-6. Cel de-al 7-lea episod, constituind și ultima victorie înregistrată de Șarapova în fața campioanei noastre a avut loc în turul inaugural de la US Open, în 2017. După trei seturi lungi în care serviciul sportivei noastre nu a funcționat aproape deloc, Masha obținea o nouă victorie, scor 4-6, 6-4, 3-6.

Simona Halep – Maria Șarapova, istoricul meciurilor directe. Primele victorii tricolore

Se spunea despre Simona Halep că a dezvoltat un complex în fața rusoaicei și că nu va fi vreodată capabilă să o îvingă, însă cel de-al  8-lea episod a contrazis această premisă, falsă de altfel.   Sportiva noastră a spulberat-o pe rusoaică la turneul de la Beijing din 2017, scor 6-2, 6-2, iar mai apoi avea să devină pentru prima dată lider mondial, după o victorie fabuloasă în fața Jelenei  Ostapenko. A fost cu adevărat un turneu excelent pentru sportiva noastră.

Cel de-al  9-lea meci disputat de cele două jucătoare a reprezentat și prima victorie a Simonei Halep în fața Mariei Șarapova pe zgură, cea de la turneul din Roma, acolo unde scânteia s-a aprins pentru constănțeancă la începutul ascensiunii ei în tenis. Din nou, un meci greu, un meci lung de trei seturi, cu aceeași pauză de toaletă înainte de setul decisiv, și cu aceeașă dorință arzătoare pentru Simo de a-și învinge coșmarul care a împiedicat-o să ridice deasupra capulu primul său trofeu de Mare Șlem din carieră în 2014. În semifinala turneului de la Roma, Simona Halep a mai înregistrat o victorie în fața rusoaicei, scor 4-6, 6-1, 6-4, și a dus scorul întâlnirilor directe la 2-7.

Tags:
Nicolae Stanciu, monolog dur, precum Gică Hagi, după România - Ucraina: „Până acum...
Nicolae Stanciu, monolog dur, precum Gică Hagi, după România - Ucraina: „Până acum am tăcut. Ne-ați jignit! Ce i-ați făcut lui George...”
Val de ironii la adresa lui Iohannis după ce a felicitat naționala României...
Val de ironii la adresa lui Iohannis după ce a felicitat naționala României la finalul meciului cu Ucraina: „Ce miracol, unii au rămas fără glas, iar alții au prins glas”
VIDEO EXCLUSIV Mesaje impresionante de la rude, prieteni și antrenori pentru jucătorii naționalei...
VIDEO EXCLUSIV Mesaje impresionante de la rude, prieteni și antrenori pentru jucătorii naționalei și selecționer. ”Faceți istorie!”. Am strâns emoțiile de la Euro într-un clip de poveste pentru România!
Produsul cu care o mică localitate din România a devenit cunoscută în toată...
Produsul cu care o mică localitate din România a devenit cunoscută în toată Europa. Germanii sunt cei mai interesaţi şi plătesc şi 100 euro pe kilogram
Cum a marcat-o pe Mihaela Borcea divorțul dureros de Cristi Borcea! A dat...
Cum a marcat-o pe Mihaela Borcea divorțul dureros de Cristi Borcea! A dat cărțile pe față, la 13 ani de la separare
Bianca Drăgușanu, apariție de senzație în costum de baie. Wow, în ce ipostază...
Bianca Drăgușanu, apariție de senzație în costum de baie. Wow, în ce ipostază sexy s-a pozat! FOTO
AVEM deciziile pentru PENSIONARI! CINE ia BANI în PLUS la PENSIE
AVEM deciziile pentru PENSIONARI! CINE ia BANI în PLUS la PENSIE
Edi Iordănescu, primele declarații după VICTORIA ROMÂNIEI de la München. Ce a transmis...
Edi Iordănescu, primele declarații după VICTORIA ROMÂNIEI de la München. Ce a transmis antrenorul
Urmează zile teribile în România. Anunț alarmant de la ANM
Urmează zile teribile în România. Anunț alarmant de la ANM
Irina Columbeanu, ținută de peste 10.000 de euro în timpul plimbării din Cluj-Napoca...
Irina Columbeanu, ținută de peste 10.000 de euro în timpul plimbării din Cluj-Napoca făcută alături de tatăl ei. Obiceiul de lux moștenit de la mama ei, Monica Gabor
Un oligarh ucrainean răscumpărat de Putin și adus la Moscova cere Rusiei să...
Un oligarh ucrainean răscumpărat de Putin și adus la Moscova cere Rusiei să cucerească Odesa: „Zelenski și păpușarii occidentali vor război”
Ce diferență de vârstă există între Delia Matache și Edi Iordănescu, fostul ei...
Ce diferență de vârstă există între Delia Matache și Edi Iordănescu, fostul ei iubit. De ce s-a despărțit, de fapt, de antrenorul naționalei României