Sporturi

Simona Halep, pe primul loc în topul punctelor de break convertite la Roland Garros 2019! Cine completează clasamentul

31.05.2019 | 11:30
Simona Halep pe primul loc in topul punctelor de break convertite la Roland Garros 2019 Cine completeaza clasamentul

Simona Halep se află zilele acestea la Paris, acolo unde este deja calificată în turul al treilea. Ea a învins-o în turul al doilea pe Magda Linette, locul 87 WTA, scor 6-4, 5-7, 6-3, la capătul unui meci care a durat două ore şi 12 minute de joc. În continuare, românca o va întâlni la Paris pe câştigătoarea meciului dintre Aleksandra Krunic şi Lesia Tsurenko, meci întrerupt joi la Openul francez din cauza întunericului.

Simona Halep şi principala ei armă: returul

Simona Halep este recunoscută în circuitul feminin de tenis pentru eficienţa ei la retur, iar la Roland Garros cu atât mai mult, întrucât este turneul ei preferat, iar suprafaţa de joc îi convine de minune. Campioana en-titre de la Openul francez este pe primul loc într-un clasament întocmit pe baza punctelor de break convertite în timpul meciurilor. Sportiva noastră are 15 puncte de break convertite şi este la egalitate cu Polona Hercog.

Podiumul este completat de taiwaneza Su-Wei Hsieh, cu 14 puncte de break convertite. Jucătoarea noastră nu a avut o misiune prea uşoară la Paris până în turul trei. La fel ca în meciul cu Linette, Simona a pierdut un set şi în partida cu australianca Ajla Tomljanovic. Spre deosebire de primul tur, în runda secundă, condiţiile de joc au fost diferite, iar Simona a simţit presiunea vremii de la Paris, dar şi a întunericului care se apropia ameninţător la ora meciului cu Linette.

Simona Halep este pe primul loc în topul punctelor de break convertite la Roland Garros 2019