Sporturi

Simona Halep poate scrie istorie la Roland Garros 2019! Ce performanţă ar putea obţine românca la Paris

22.05.2019 | 12:15
Simona Halep poate scrie istorie la Roland Garros 2019 Ce performanta ar putea obtine romanca la Paris

Simona Halep, ocupanta locului trei în clasamentul WTA, este deja la Paris, acolo unde săptămâna viitoare va evolua la Roland Garros, al doilea turneu de Grand Slam al anului. Competiţia din Franţa se desfăşoară în perioada 26 mai – 9 iunie. Simona Halep şi Rafael Nadal sunt campionii en-titre la turneul organizat la Paris.

Simona Halep poate obţine o performanţă unică în istoria recentă a turneului ei preferat

Simona Halep este fără îndoială principalul pericol la turneul din Paris, mai ales ca suprafaţa de joc şi condiţiile de acolo o avantajează. Ea poate obţine la Roland Garros o performanţă unică în istoria recentă a competiţiei ei preferate. Dacă va reuşi să-şi apere titlul cucerit anul trecut la Paris după o finală cu Sloane Stephens, Simona va deveni prima jucătoare care “face dubla” în ultimii 12 ani.

Singura care a reușit acest lucru în acest timp a fost belgianca Justin Henin. În 2007, Henin câștiga ultimul turneu la Roland Garros, dintr-o serie de 3 consecutive. Simona Halep va fi a treia favorită pe lista capilor de serie anul acesta, însă bookmakerii şi experţii din tenis au deplină încredere în românca în vrâstă de 27 de ani, supranumită deja de o vreme îndelungată “Regina Zgurii”.

Simona Halep poate scrie istorie la Roland Garros 2019 dacă-şi apăra titlul

Simona Halep vrea să repete performanţa de la Roland Garros 2018

”Mă simt bine, sunt sănătoasă, am avut câteva zile de odihnă și sunt gata de luptă. Putem spune că sunt două turnee într-unul singur, adevărat, fiind două săptămâni, dar trebuie să ne setăm că e doar un turneu și să ne păstrăm dorința de a lupta până la final, în cazul fericit. Plec foarte bucuroasă că a mai trecut un an și eu sunt campioana de anul trecut. Sunt foarte veselă că mă întorc acolo, mai ales că Parisul este orașul meu preferat. Mereu am în minte și suflet clipele de anul trecut și asta mă ajută. Sunt cele mai speciale momente și cu siguranță vor rămâne, pentru că a fost prima dată și este și turneul meu preferat”, a declarat Simona la plecarea din ţară.