Sporturi

Simona Halep are un mare avantaj cu Serena Williams în meciul din optimi de la Australian Open 2019. Și americanii confirmă

20.01.2019 | 12:30
Simona Halep are un mare avantaj cu Serena Williams in meciul din optimi de la Australian Open 2019 Si americanii confirma

Care este marele avantaj al Simonei Halep în meciul cu Serena Williams de la AO 2019.  Liderul mondial din WTA va evolua luni, 21 ianuarie, pe arena principală din complexul de la Melbourne, Rod Laver Arena, împotriva fostului lider mondial, Serena Williams. Meciul lor va lua startul la ora 10, ora României, fiind primul din sesiunea de seară pe acea arenă. Partida din optimile de finală va fi a 10-a întâlnire dintre cele două jucătoare, americanca fiind în avantaj clar, 8-1.

Totuşi, românca din fruntea clasamentului mondial are un avantaj esenţial în confruntarea cu Serena. Mai exact, Serena Williams nu a mai învins o principală favorită a unui turneu din 2013, într-o finală disputată la Doha contra Victoriei Azarenka. În plus, americanca nu a mai învins o jucătoare de top 10 de la revenire, în afară de Karolina Pliskova, şi nu s-a mai confruntat cu niciun lider mondial de când s-a întors în circuit.

Asul din mâneca liderului mondial din WTA în confruntarea din optimi cu Serena

De asemenea, şi americanii sunt de aceeaşi părere. “Cel mai mare avantaj al Simonei contra Serenei e legat de programul avut până acum. Williams nu a avut încă o adversară pe măsură, iar acest lucru poate fi o capcană. De partea cealaltă, Simona nu putea cere o mai bună pregătire pentru acest meci. A avut două dispute grele, pe care le-a depăşit şi a căpătat multă încredere, pentru ca apoi să o învingă fără drept de apel pe Venus”, notează ESPN.

“La începutul acestui turneu, puţini ar fi crezut că Halep poate fi o ameninţare pentru titlul de la Australian Open. A ajuns în Australia cu doar câteva zile înainte de debutul competiţiei şi nu câştigase un meci din august 2018. Şi-a petrecut ultimele luni aproape în întregime în România, unde s-a recuperat după accidentarea suferită la spate. Dar, după două meciuri maraton în primele tururi, a venit victoria entuziasmată în faţa lui Venus Williams. Iar acum toate calculele se schimbă. Împotriva lui Venus, Halep a făcut cel mai bun meci din ultima jumătate de an. A fost agresivă şi s-a mişcat incredibil, arătând precum o sportivă care e decisă să cucerească al doilea său turneu de Grand Slam. De când a devenit numărul unu mondial, cel mai mare adversar al Simonei a părut a fi vocea din capul ei. Acum, aceasta îi spune să fie puternică şi încrezătoare. Astfel, starea mentală e cea potrivită pentru un turneu mare”, au mai scris jurnaliştii de la ESPN.