Simona Halep

FANATIK a anticipat motivele care au dus la dezastrul de la Paris. Părerea psihologului

SIMONA HALEP. Simona Halep a fost eliminată în turul doi la Roland Garros, învinsă de croata Mirjana Lucic-Baroni, rezultat care o va scoate de pe podiumul WTA. Unul dintre cei mai cunoscuţi...
27.05.2015 | 17:09
FANATIK a anticipat motivele care au dus la dezastrul de la Paris Parerea psihologului

SIMONA HALEP. Simona Halep a fost eliminată în turul doi la Roland Garros, învinsă de croata Mirjana Lucic-Baroni, rezultat care o va scoate de pe podiumul WTA. Unul dintre cei mai cunoscuţi psihologi sportivi din România, Andreas Hniatuc, a explicat pentru FANATIK.RO ce influenţe ar putea avea evenimentele importante din viaţa Simonei în prestaţiile celei mai importante sportive din România.

Presiunea podiumului, uriaşă!

SIMONA HALEP. Ascensiunea fulminantă din ultima perioadă este greu de gestionat. Mai ales în condiţiile în care Simona se luptă acum cu două jucătoare uriaşe în istoria tenisului, mult mai experimentate în ceea ce priveşte presiunea rezultatelor: “Sînt convins că poziţia pe care se află are consecinţe importante la nivel emoţional. Trebuie remarcat că face parte dintr-o galerie selectă, se luptă cu jucătoare care sînt de mult timp la un nivel extraordinar, extrem de cunoscute. Presiunea pe ea este una uriaşă, simte că poziţia din clasament o obligă să cîştige fiecare meci”.

Nu o afectează noua relaţie amoroasă

SIMONA HALEP. Simona Halep are de puţin timp o relaţie de dragoste cu fiul lui Teia Sponte, Costas, veste care a venit neaşteptat, în condiţiile în care nu se vorbise deloc despre acest capitol din viaţa jucătoarei. Andreas Hniatuc este convins că această schimbare în viaţa ei nu afectează jocul Simonei: “Dacă am gîndi superficial, după acest rezultat, am putea spune că îi sînt afectate evoluţiile. Simona ştie să gestioneze această relaţie, nu a transformat-o într-un show monden. Majoritatea sportivilor au relaţii amoroase, nu înseamnă că le este afectat jocul, ba poate chiar dimpotrivă”.

Ameninţările danezului nu au speriat-o

SIMONA HALEP. Andres Hniatuc este convins că Simona Halep nu a fost deloc afectată de mesajele de ameninţare pe care le-a primit de la Jasper Andreassen, danezul care a scris pe facebook că o va omorî după ce a aflat că are iubit. “Asemenea probleme sînt foarte des întîlnite la sportivii de renume mondial, sînt foarte multe cazuri de acest gen care nici măcar nu apar în presă. Nu cred că Simona Halep s-a simţit vreo clipă ameninţată şi sînt convins că nici măcar nu a luat în seamă acel eveniment”, a mai spus Hniatuc pentru FANATIK.RO.

Are nevoie de timp după ce vărul ei s-a sinucis

SIMONA HALEP. Cel mai dramatic eveniment din viaţa Simonei Halep a fost, cu siguranţă, sinuciderea vărului ei. Psihologul Andreas Hniatuc este convins că jucătoarea de pe locul doi WTA are capacitatea de a se concentra pe tenis şi după această tragedie: “Orice om are nevoie de timp pentru a-şi putea reveni după o asemenea tragedie, indiferent dacă este vorba despre un sportiv de performanţă sau nu. Sînt convins că Simona Halep va putea să se concentreze pe tenis. A demonstrat în ultimii ani că este un om puternic din punct de vedere psihic”.

Nu o mai interesează cîte zerouri are contul ei

SIMONA HALEP. În ultimii doi ani, Simona Halep a avut o ascensiune incredibilă din punct de vedere financiar. Pentru unii sportivi, acest aspect poate dăuna în ceea ce priveşte concentrarea pe cariera sportivă. Nu este cazul Simonei Halep, este convins Andreas Hniatuc. “În cazul sportivilor de performanţă care fac lucrurile aşa cum trebuie, acest factor nu este dăunător. Este cazul şi pentru Simona Halep, sînt convins că nici nu o interesează numărul de zerouri pe care le are contul ei. Se concentrează strict pe performanţă, iar motivaţia sa este să cîştige meciuri şi turnee”.

Se adaptează repede la noii antrenori

SIMONA HALEP. Simona Halep a schimbat a schimbat cu viteză antrenorii în ultima perioadă, motiv pentru care a primit unele critici. Hniatuc este convins că Halep a luat de fiecare dată deciziile corecte: “Există probabil tentaţia să criticăm atunci cînd îşi schimbă antrenorii, dar rezultatele pe care ea le obţine demonstrează că a luat de fiecare dată cele mai bune decizii. Altfel nu ar fi putut ajunge în top. Probabil că ea se adaptează uşor la stilul unui nou antrenor şi tocmai din acest motiv nu se teme să schimbe din acest punct de vedere atunci cînd simte că este mai bine pentru cariera ei”.

O motivează criticile venite de la Năstase sau Ţiriac

SIMONA HALEP. Unele decizii ale Simonei Halep au fost criticate de numele importante din tenisul românesc. Ilie Năstase i-a contestat decizia de a declina participarea la meciurile de FedCup din Canada. Hniatuc este convins că Simona ştie să ia ceea ce este bun din criticile care îi sînt aduse. “Orice sportiv primeşte laude şi critici din partea celor care au avut rezultate importante în trecut. Important pentru Simona este să ia ce e bun din ceea ce se spune despre ea, indiferent că este de bine sau de rău. Şi eu cred că reuşeşte asta”.