Sporturi

Simona Halep urcă pe locul 2 WTA după victoria cu Lesia Tsurenko!

13.02.2019 | 19:23
Simona Halep urca pe locul 2 WTA dupa victoria cu Lesia Tsurenko

Simona Halep urcă pe locul 2 WTA după victoria cu Lesia Tsurenko! Simona Halep, fostul lider mondial din WTA, a revenit pe locul secund în clasamentul WTA. Sportiva noastră a primit o veste excelentă la Doha. Karolina Pliskova, principala ei adversară la competiţia din Qatar, a doua favorită a turneului, a decis să abandoneze chiar înaintea partidei pe care trebuia să o dispute cu Elise Mertens, fapt care face misiunea de a urca pe locul 2 WTA mai uşoară.

De altfel, Simona Halep a învins-o de curând pe cehoaica în vârstă de 26 de ani, chiar la ea acasă, la Ostrava, în Fed Cup, scor 6-4, 5-7, 6-4, la capătul unui meci extrem de disputat. La finalul întâlnirii dintre Cehia şi România, echipa tricoloră a ieşit triumfătoare şi s-a calificat în semifinalele competiţiei, acolo unde va întâlni echipa Franţei în deplasare.

Simona Halep se va apropia iar de locul 1 WTA dacă o învinge pe Tsurenko

Se pare că meciul pe care Pliskova l-a disputat cu Simona Halep pe Ostravar Arena a fost mai extenunat decât s-ar fi aşteptat. “Meciul cu Simona a fost unul extrem de solicitant, nu mi-am revenit nici până acum. M-am simţit rău şi în această dimineaţă, aveam dureri musculare. Nu am cum sa joc în aceste condiţii. Ar fi mai bine să se joace în Fed Cup într-un format vineri-sâmbătă. E foarte greu să joci la rând Fed Cup-Doha-Dubai. Poate anul viitor nu voi mai juca Fed Cup în februarie”, a declarat Pliskova la conferinţa de presă susţinută în Qatar. În locul ei pe tabloul principal va intra chiar sora ei, Kristyna Pliskova.

Singura condiţie pentru ca Simona Halep să urce pe locul 2 WTA era să o învingă pe Lesia Tsurenko, pe care a întâlnit-o în optimile de finală în jurul orei 17.30, ora României.

Acum, în lipsa Karolinei Pliskova, singurele adversare către câştigarea turneului de la Doha sunt Elina Svitolina în semifinale şi Angelique Kerber în finală.

Tags: