Simona Halep

Simona Halep va participa la prima ediţie a “Mutua Charity Manolo Santana”

Cu scopul de a organiza un eveniment de caritate înainte de turneul propriu-zis, Mutua Madrid Open a decis să creeze "Mutua Charity Manolo Santana".
20.03.2018 | 19:51
Simona Halep va participa la prima editie a Mutua Charity Manolo Santana

Evenimentul se va disputa în data de 3 mai, de la ora 19:30, ora locală, ora 20:30, ora României, pe terenul central de la turneul din Madrid. Competiţia care va avea un format atractiv va alinia la start două echipe de câte 4 jucători de tenis (2 cu 2). Aceştia se vor lupta pentru obţinerea a 100.000 de euro într-un eveniment care are drept scop sensibilizarea societăţii faţă de discriminarea de gen.

Directorul Mutua Madrid Open, Manolo Santana, a dorit să-şi arate entuziasmul pentru acest eveniment anual, care va avea prima ediţie pe 3 mai: “Sunt încântat de ideea de eveniment de caritate, înainte de turneu, mai ales că poartă numele meu, iar faptul că se joacă în fiecare an pe terenul central Manolo Santana este ceva care mă încântă. Formatul de concurs va fi un succes şi am încredere că publicul va umple tribunele în acea zi pentru a lupta împotriva unei astfel de cauze importante.”

Simona Halep şi Feliciano Lopez, primii care au confirmat

Deşi numele celor opt membri ai turneului vor fi anunţate în zilele următoare, Feliciano Lopez a confirmat deja prezenţa: “Nu aş lipsi pentru nimic în lume. Să joc un turneu care poartă numele lui Manolo va fi foarte special”, a mărturisit ibericul. De asemenea, şi liderul mondial din WTA şi-a confirmat prezenţa la acest eveniment. “În Madrid mă simt ca acasă şi voi fi onorat să joc într-un eveniment care poartă numele lui Santana, o persoană minunată şi directorul unuia dintre turneele mele preferate”, a declarat Simona Halep.

Formatul competiţiei: 

Echipa A: Doi jucători şi două jucătoare

Echipa B: Doi jucători şi două jucătoare

Meciul masculin 1: jucător din echipa A vs. jucător din echipa B (1 punct)

Meciul feminin 1: jucătoare din echipa A vs. jucătoare din echipa B (1 punct)

Meciul masculin 2: jucător din echipa A vs. jucător din echipa B (1 punct)

Meciul feminin 2: jucătoare din echipa A vs. Jucătoare din echipa B (1 punct)

Meci mixt 1 (2 puncte)

Meci mixt 2 (3 puncte)

Turneul va face o donaţie în valoare de 50.000 de euro pentru proiectul Fundaţiei Mutua Madrileña, care vizează eradicarea violenţei de gen.