News

Sistemul de carduri de sănătate, blocat de două săptămâni. Răspunsul cinic al CNAS în legătură cu această situație

17.07.2019 | 21:42
Sistemul de carduri de sănătate, blocat de două săptămâni. Răspunsul cinic al CNAS în legătură cu această situație
SNMF solicită în acest context renunțarea temporară la utilizarea cardului de sănătate Sursa foto: mediafax.ro

Cardurile de sănătate, una dintre cele mai controversate măsuri implementate de guvernanți în ultimii ani întâmpină o nouă serie de probleme. Mai exact, au trecut mai bine de două săptămâni de când sistemul este, practic, nefuncțional, iar autoritățile nu par foarte deranjate de această situație.

Reacția CNAS despre problemele cardurilor de sănătate

Cel puțin așa reiese din răspunsul purtătorului de cuvânt al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS), Daniel Osmanovici. Chestionat în privința situației pacienților care vor deceda în timpul blocajului cu care se  confruntă sistemul de carduri, acesta afirmă cu seninătate că „oamenii mor și cu un sistem, și fără”.

Cred că puteţi fi de acord cu mine că nu există pe lumea asta niciun sistem perfect. Mă refer în lume la orice sistem. Nu aş vrea să mă duc în această zonă apocaliptică, pentru că oamenii mor şi cu un sistem, şi fără un sistem, nu vreau să sun cinic, dar nu e o chestiune pe care să o pun că acum, dacă a picat sistemul, se întâmplă cele mai mari nenorociri de pe planeta Pământ fix înRomânia”, a declarat Daniel Osmanovici pentru RFI.

Fostul jurnalist Daniel Osmanovici este purtătorul de cuvânt al CNSAS. Sursa foto: ciao.ro
Fostul jurnalist Daniel Osmanovici este purtătorul de cuvânt al CNAS. Sursa foto: ciao.ro

Sistemul ar putea redeveni funcțional în următoarele zile

Totodată, purtătorul de cuvânt al CNAS a precizat că în cursul zilei de joi, 18 iulie vor fi inițiate primele tentative de punere în funcțiune a sistemului cardurilor de sănătate. Blocajele din ultimele două săptămâni au afectat nu doar cabinetele medicale, ci și farmaciile din întreaga țară.

Mâine (n.r. joi), 18 iulie, va fi o primă tentativă de restartare a programului (…) Dacă pe 18, toate lucrurile funcţionează bine, toate testele de pe parcursul acestei zile şi de pe parcursul zilei de mâine, în prima parte a zilei, funcţionează corect, atunci lucrurile astea se duc acolo. Blocajele de care vorbeaţi dumneavoastră şi care da, sunt resimţite la nivelul fiecărui cabinet de medic de familie, la nivelul farmaciilor, la nivelul spitalelor, la nivelul tuturor categoriilor de furnizori, sunt prin prisma cantităţii uriaşe de date” , a mai spus Daniel Osmanovici.

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 850. 32 pagini + CD. Doar 10 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri