Fotbal intern

Sistemul VAR, folosit de două ori în Islanda – România 2-1. Penalty pentru tricolori şi gol anulat nordicilor

08.10.2020 | 23:10
Sistemul VAR folosit de doua ori in Islanda  Romania 21 Penalty pentru tricolori si gol anulat nordicilor
ADVERTISEMENT

VAR-ul a fost folosit de două ori în meciul Islanda – România 2-1. Golul lui Alfreo Finbogasson a fost anulat după intervenția arbitrajului video.

UPDATE, 8 octombrie, ora 23:04 / România a primit un penalty cu ajutorul VAR. În minutul 57, Andrei Burcă a fost lovit în careu de Ragnar Sigurdsson şi Damir Skomina nu a schiţat niciun gest.

ADVERTISEMENT

După trei minute, Damir Skomina a verificat faza cu ajutorul sistemului VAR şi a acordat o lovitură de la 11 metri, transformată perfect de Alex Maxim.


Islanda a avut un gol anulat în prima repriză după ce Finnbogason, jucătorul lui Ausburg, a scăpat singur cu Tătărușanu și l-a învins cu o „scăriță“, dar a fost offside.

ADVERTISEMENT

Tricolorii joacă pentru prima dată într-o partidă care beneficiază de asistența sistemului VAR (Video Assistant Referee), iar până acum acest sistem ne-a salvat, anulând un gol al nordicilor.

Sistemul VAR o salvează pe România în Islanda. Golul lui Finnbogason a fost anulat

După ce Gylfi Sigurdsson, jucătorul lui Everton, a deschis scorul în minutul 16, doar 10 minute mai târziu, Alfreo Finbogasson putea să dubleze avantajul islandezilor.

ADVERTISEMENT

De această dată, Gyfli Sigurdsson a jucat rolul „servantului“ și a reușit să trimită o pasă filtrantă care l-a găsit liber pe Finnbogason. Acesta a reușit fără emoții să înscrie peste Tătărușanu cu o execuție extrem de frumoasă, dar golul a fost anulat.

VAR-ul a intervenit și a sesizat un offside extrem de mic, deoarece jucătorul român, Camora, se retrăsese la acea fază, ceea ce l-a pus pe Finnbogason în poziție de afară din joc.

ADVERTISEMENT

Tricolorii au cerut penalty încă din minutul al cincilea. Alibec, proteste vehemente

Încă din startul partidei, tricolorii au protestat în urma unei decizii de arbitraj. Denis Alibec a cerut lovitură de la 11 metri încă din minutul cinci al întâlnirii cu Islanda. Jucătorul Astrei a cerut penalty în urma unei pase în careu trimisă de Maxim.

Mingea a lovit mâna unui adversar, iar Alibec a cerut vehement lovitură de pedeapsă, dar arbitrul Damir Skomina nu a dictat nimic,

De asemenea, asistenții din camera VAR nu au văzut ceva în afara regulamentului, iar jocul a continuat, fără ca România să beneficieze de un penalty la scorul de 0-0 care ar fi putut modifica parcursul partidei dacă ar fi fost transformat de către tricolori.


  • (P) Cotă EXCLUSIVĂ Fortuna: 1,77 este cota pentru ”X2” la meciul Norvegia-România. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT