Fotbal international

Slavia Sofia – Hajduk Split 2-3. Vezi rezumatul video! Croaţii vor întâlni FCSB

02.08.2018 | 21:57
Slavia Sofia  Hajduk Split 23 Vezi rezumatul video Croatii vor intalni FCSB

Slavia Sofia – Hajduk Split 2-3. Vezi rezumatul video!. Formaţia croată a câştigat şi manşa retur disputată în Bulgaria şi va evolua în turul III din Europa League împotriva celor FCSB, în eventualitatea în care trupa roş-albastră va izbuti şi ea calificarea în runda următoare. Hajduk a câştigat şi prima partidă, 1-0, într-o partidă în care bulgarii au rezistat până spre final, dar reuşita lui Ahmed Said a făcut diferenţa.

 

Croaţii au deschis scorul şi în manşa retur prin Stanko Juric în minutul 25, în timp ce Slavia Sofia a reuşit să egaleze în ultimul minut regulamentar din prima repriză prin Galin Ivanov, cel care a înscris dintr-o lovitură de la 11 metri şi a readus speranţele echipei.

Slavia Sofia – Hajduk Split 2-3. Vezi rezumatul video!

Mijo Caktas a reuşit să o aducă din nou în avantaj pe Hajduk Split în debutul reprizei dintr-o lovitură de la 11 metri. Fotbaliştii celor de la Slavia Sofia au izbutit să revină în joc prin Georgi Yomov în minutul 70, iar ultimele 20 de minute au produs aşteptări mari în tabăra gazdelor.

Bulgarii au forţaţ un nou gol în ultimele minute ale jocului, dar Hajduk Split a liniştit definitiv situaţia calificării în urma golului marcat de către Mijo Caktas, cel care a reuşit dubla în minutul 87. Formaţia croată se va duela cel mai probabil în turul următor cu FCSB, dacă nu intervine o surpriză în duelul cu Rudar. Steliano Filip, românul care este legitimat la Hajduk Split, nu a fost cooptat în lotul echipei pentru duelul cu Slavia Sofia din turul al doilea în Europa League.

Trupa roş-albastră a câştigat cu 2-0 partida tur cu Rudar Velenje şi doar un miracol din partea echipei slovene ar putea face ca echipa antrenată de Nicolae Dică să rateze calificarea în turul următor. Hajduk Split a ajuns în ultimele patru sezoane până în play-off-ul de accedere în Europa League, dar a ratat de fiecare dată şansa de a atinge faza grupelor. Formaţia croată a învins anul trecut în runda a doua preliminară pe Levski Sofia, în timp ce în runda a 3-a au izbutit să învingă formaţia daneză IF Brondby. Trupa din Split a fost eliminată însă Everton, trupă s-a impus cu 3-1 la general în faţa celor de la Hajduj şi a acces în turul următor.

Hajduk Split a jucat 10 partide împotriva echipelor româneşti în cupele europene şi a reuşit să câştige zece dintre ele, trei fiind pierdute, în timp ce alte două s-au încheiat la egalitate. Croaţii s-au duelat în sezonul 2016 – 2017 în turul al doilea din Europa League cu Poli Iaşi şi au reuşit să se califice după o dublă încheiată cu scorul general de 4-3.

Mijo Caktas, fotbalistul care a reuşit să marcheze de două ori în poarta celor de la Slavia Sofia este cel mai bine cotat din lotul celor de la Hajduk Split, conform site-ului transfermarkt.de. Mijlocaşul croat este fost internaţional de tineret şi a ajuns la trupa din Split la începutul lui 2018, fiind transferat de la formaţia rusă Rubin Kazan.

https://youtu.be/6sAgXYrG8B4