News

Soarta lui Tudorel Toader va fi decisă azi! „Fiecare va vota potrivit conştiinţei sale”

09.04.2019 | 12:30
Soarta lui Tudorel Toader va fi decisa azi Fiecare va vota potrivit constiintei sale
ADVERTISEMENT

Senatorii Partidului Social Democrat vor urma să voteze, în cursul zilei de miercuri, moțiunea simplă care îl vizează pe ministrul Justiției. Robert Cazanciuc a precizat că există nemulțumiri din partea colegilor de partid față de Tudorel Toader. „Este aceeaşi logică jucăuşă a ministrului care spune ceva, apoi, după o oră, dispare. Nu e nimic special”.  Ce a declarat ministrul Justiției?

Robert Cazanciuc, despre Tudorel Toader: “Nu a dorit să vină nici la Comisia juridică”

Senatorii PSD urmează să voteze conform conștiinței fiecăruia la moțiunea simplă care îl are în vizor pe Tudorel Toader. Robert Cazanciuc a precizat, în cursul zilei de marți, că există nemulțumiri în rândul colegilor, față de ministrul în cauză. Tudorel Toader nu a fost prezent la ședința de grup din ziua de luni. „Nemulţumirile au fost exprimate public, nu e nimic necunoscut.

ADVERTISEMENT

Sunt mai mulţi colegi care au exprimat nemulţumiri pe mai multe teme: eu mi-am exprimat nemulţumirea faţă de un buget extrem de mic de investiţii al Ministerului Justiţiei, că s-au modificat prin OUG soluţii adoptate în Parlament, faptul că nu a dorit să vină nici la Comisia juridică, nici la Comisia specială să dezbată anumite soluţii. Sunt foarte multe nemulţumiri ale colegilor”, a declarat, marţi, Robert Cazanciuc, la Senat.

Votul moțiunii care îl vizează pe Tudorel Toader este aproape
Votul moțiunii care îl vizează pe Tudorel Toader este aproape

“A adopta această soluţie a unor ordonanţe de urgenţă pe textele considerate de CCR”

Senatorul PSD a afirmat că procedura parlamentară blochează transpunerea în legislație pentru implementarea deciziei CCR . “Blocajul a fost plecat din Parlament, de la faptul că ceea ce a decis Parlamentul a fost contestat, din punctul nostru de vedere nejustificat, de mai multe ori la Curtea Constituţională, până şi pe texte care trecuseră de filtrul Curţii Constituţionale.

ADVERTISEMENT

A fost o decizie politică la un moment dat de a adopta această soluţie a unor ordonanţe de urgenţă pe textele considerate de Curte ca fiind constituţionale. Eu nu am văzut în dezbaterea publică vreun text care să facă altceva. Nu ştiu ce a făcut ministrul Justiţiei, nu a consultat Comisia juridică, nu a consultat Comisia specială. Dar atâta timp cât noi rămânem în această matcă a deciziilor constituţionale nu văd o problemă în a emite ordonanţe de urgenţă pentru a transpune mai repede deciziile Curţii sau directiva privind prezumţia de nevinovăţie”.