Fotbal intern

“Dictatorul” tricourilor le-a făcut RAŢIE steliştilor! Jucătorii Stelei riscă AMENDAREA

Gigi Becali e foarte atent în ultima perioadă la avuţia Stelei. Pentru a se asigura că totul este sub control, patronul i-a dat ordin lui Marius Ianuli să fie mîna lui dreaptă în această...
26.09.2014 | 23:59
Dictatorul tricourilor lea facut RATIE stelistilor Jucatorii Stelei risca AMENDAREA
ADVERTISEMENT

Gigi Becali e foarte atent în ultima perioadă la avuţia Stelei. Pentru a se asigura că totul este sub control, patronul i-a dat ordin lui Marius Ianuli să fie mîna lui dreaptă în această privinţă. Astfel, conform surselor FANATIK.RO, team-managerul echipei din Ghencea are grijă de numărul de tricouri pe care fiecare jucător îl primeşte, pentru ca acestea să nu fie dăruite în exces fanilor doritori de suveniruri, avînd în vedere că un exemplar costă 100 de euro.

Faptul că steliştii sînt reticenţi cînd vine vorba să îşi cedeze echipamentul a fost dezvăluit chiar de un jucător al Berceniului, Alexandru Radu, care a surprins după partida pe care echipa sa a jucat-o cu Steaua în Cupa României. Chiar dacă ilfovenii au pierdut cu 3-0, unii jucători s-au gîndit că măcar se pot alege cu un suvenir de la adversarii lor, însă fotbaliştii lui Costel Gâlcă s-au scuzat politicos. “Nu au făcut schimb de tricouri, au zis că îi amendează cu 100 de euro dacă fac asta. Mi-a părut rău, normal, pentru că nu jucam împotriva Stelei de multe ori”, a declarat Radu pentru Sport.ro.

ADVERTISEMENT

Trebuie să dea 100 de euro pentru fiecare tricou!

Situaţia este una cît se poate de reală. Conform surselor FANATIK.RO, jucătorii stelişti nu primesc decît patru tricouri, tocmai în ideea de a nu onora toate cererile pe care le primesc şi, implicit, a face o gaură consistentă în bugetul clubului. Concret, pe piaţă, un exemplar din actualele tricouri ale roş-albaştrilor este cotat la 100 de euro, motiv pentru care, un calcul simplu, arată că cedarea în medie a zece tricouri din partea fiecărui jucător poate aduce un deficit important clubului, de aproximativ 25.000 de euro pe an. Tocmai din acest motiv, team managerul Mache a fost pus să se asigure că fiecare fotbalist respectă cu sfinţenie regulă, devenind astfel un mic dictator în ceea ce priveşte echipamentele de joc.

Vestiarul fierbe şi face haz de necaz

Situaţia pare însă una puţin ilară, avînd în vedere că Steaua este singurul club de fotbal din România al cărei sponsor  tehnic este Nike şi care beneficiază din partea acestuia de echipament gratuit. Din această cauză, mai mulţi dintre jucătorii lui Constantin Gâlcă sînt nemulţumiţi de faptul că nu pot primi mai multe tricouri, în funcţie de cererile pe care le au. “Sînt jucători care au zeci de solicitări şi ar vrea şi ei să primească mai multe tricouri, măcar să aibă pentru membrii familiei şi prietenii care le solicită aşa ceva. Mulţi glumesc chiar că o să îi roage pe adversari să joace mai puţin dur şi să nu îi tragă de echipament, pentru că dacă îl rup îi vor pune pe ei să plătească dauna”, au povestit apropiaţi ai jucătorilor pentru FANATIK.RO.

ADVERTISEMENT