ADVERTISEMENT
News

Sondaj IMAS: partidul care ar câștiga acum detașat alegerile parlamentare

Autor: Bogdan Solomon | 25.09.2020 | 17:14
Sondaj IMAS: partidul care ar câștiga acum detașat alegerile parlamentare
Sondaj IMAS a fost realizat în perioada 7-23 septembrie. Sursa foto: Inquam Photos/ George Călin

Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, Partidul Social Democrat ar suferi o nouă înfrângere usturătoare în fața actualei formațiuni de guvernământ. Sau cel puțin așa reiese din sondajul realizat recent de IMAS la comanda Europa FM.

ADVERTISEMENT

Mai concret, potrivit acestuia, peste 34,7 % din alegătorii români își doresc în momentul de față ca liberalii să dețină majoritatea în Parlament, în vreme ce doar 19,6% le-ar acorda în continuare încredere lui Marcel Ciolacu și colegilor săi.

Practic, PNL adaugă încă un procent celor 33,6% pe care le avea asigurate încă de luna trecută, în timp ce PSD înregistrează o scădere deloc îmbucurătoare. Vorbim despre 19,6% din intenţiile de vot, în raport cu cifrele din august, când ar fi fost votat de 20,8% din totalul alegătorilor.

ADVERTISEMENT

Se prefigurează o nouă înfrângere usturătoare pentru PSD? Sondajul IMAS prevestește dezastrul în alegerile parlamentare

De cealaltă parte, alianţa USR-Plus este creditată cu 17% din voturile celor care au afirmat că s-ar prezenta la urne dacă duminică ar fi alegeri parlamentare.

Se remarcă o scădere importantă și pentru Pro România, pe care ar pune ștampila doar 9,5% din românii cu drept de vot, în timp ce UDMR revine peste pragul electoral, după o cădere de câteva luni.

ADVERTISEMENT

Cât despre celelalte partide, acestea ar înregistra sub 5% și nu ar reuși să-și asigure un loc în Parlament. Mai concret, PMP ar obține 4,5%, în vreme ce ALDE ar fi creditat cu doar 3% din totalul voturilor exprimate de repondenți.

Există, în schimb, un număr semnificativ al celor care se declară „indeciși”. Altfel spus, 22,3% nu ştiu cu cine ar vota sau refuză să răspundă.

ADVERTISEMENT

Totodată, 5,2% au afirmat că nu ar merge la vot dacă duminică ar avea loc alegerile parlamentare.

Sondajul a fost realizat în perioada 7 – 23 septembrie, pe un eşantion de 1010 persoane și are o marjă de eroare de 3,1%.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!