News

Sondaj IMAS: partidul care ar câștiga acum detașat alegerile parlamentare

25.09.2020 | 17:14
Sondaj IMAS partidul care ar castiga acum detasat alegerile parlamentare
ADVERTISEMENT

Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, Partidul Social Democrat ar suferi o nouă înfrângere usturătoare în fața actualei formațiuni de guvernământ. Sau cel puțin așa reiese din sondajul realizat recent de IMAS la comanda Europa FM.

Mai concret, potrivit acestuia, peste 34,7 % din alegătorii români își doresc în momentul de față ca liberalii să dețină majoritatea în Parlament, în vreme ce doar 19,6% le-ar acorda în continuare încredere lui Marcel Ciolacu și colegilor săi.

ADVERTISEMENT

Practic, PNL adaugă încă un procent celor 33,6% pe care le avea asigurate încă de luna trecută, în timp ce PSD înregistrează o scădere deloc îmbucurătoare. Vorbim despre 19,6% din intenţiile de vot, în raport cu cifrele din august, când ar fi fost votat de 20,8% din totalul alegătorilor.

Se prefigurează o nouă înfrângere usturătoare pentru PSD? Sondajul IMAS prevestește dezastrul în alegerile parlamentare

De cealaltă parte, alianţa USR-Plus este creditată cu 17% din voturile celor care au afirmat că s-ar prezenta la urne dacă duminică ar fi alegeri parlamentare.

ADVERTISEMENT

Se remarcă o scădere importantă și pentru Pro România, pe care ar pune ștampila doar 9,5% din românii cu drept de vot, în timp ce UDMR revine peste pragul electoral, după o cădere de câteva luni.

Cât despre celelalte partide, acestea ar înregistra sub 5% și nu ar reuși să-și asigure un loc în Parlament. Mai concret, PMP ar obține 4,5%, în vreme ce ALDE ar fi creditat cu doar 3% din totalul voturilor exprimate de repondenți.

ADVERTISEMENT

Există, în schimb, un număr semnificativ al celor care se declară „indeciși”. Altfel spus, 22,3% nu ştiu cu cine ar vota sau refuză să răspundă.

Totodată, 5,2% au afirmat că nu ar merge la vot dacă duminică ar avea loc alegerile parlamentare.

ADVERTISEMENT

Sondajul a fost realizat în perioada 7 – 23 septembrie, pe un eşantion de 1010 persoane și are o marjă de eroare de 3,1%.

ADVERTISEMENT