Sporturi

Sorana Cîrstea a ratat calificarea pe tabloul principal la Beijing! România, doar cu Halep şi Buzărnescu la China Open

29.09.2018 | 11:30
Sorana Cirstea a ratat calificarea pe tabloul principal la Beijing Romania doar cu Halep si Buzarnescu la China Open

Sorana Cîrstea a ratat calificarea pe tabloul principal la Beijing. Sorana Cîrstea, ultima speranţă a României în calificările de la China Open, turneu de categorie Premier Mandatory, care se desfăşoară în perioada 1-7 octombrie la Beijing, cu premii totale în valoare de 8,285,274 de dolari, a produs o surpriză neplăcută şi a fost eliminată de o adversară mai slab clasată decât ea. Vezi toate detaliile despre meciurile de la WTA Beijing accesând aplicaţia de mai jos: scoruri game cu game, programul complet al meciurilor şi toate rezultatele zilei din China.

Sorana Cîrstea, locul 57 WTA şi cap de serie numărul 5, a fost învinsă, sâmbătă, cu scorul de 3-6, 6-1, 6-3, de slovena Polona Hercog, locul 87 WTA, în turul secund al calificărilor turneului organizat în Beijing. Meciul a durat o oră şi 50 de minute. Sorana Cîrstea va un premiu de 6.375 de puncte şi 20 de puncte WTA. Totuşi, Sorana va plăti un preţ mult prea mare pentru această înfrângere. Sportiva noastră avea de apărat sferturile de finală, ceea ce înseamnă că va cădea foarte mult în clasament, până în jurul locului 80.

Sorana Cîrstea a pierdut în ultimul tur al calificărilor la China Open

În calificări au mai participat Ana Bogdan şi Monica Niculescu, dar au pierdut încă din turul inaugural. În aceste condiţii, România va fi reprezentată pe tabloul principal de Simona Halep, locul 1 WTA, şi Mihaela Buzărnescu, locul 23 WTA.  Simona Halep va întâlni în primul tur la Beijing o jucătoare venită din calificări. Dacă se va califica în turul secund, Simona va evolua cu Donna Vekic, locul 40 WTA, care a trecut în mod convingător de Maria Sakkari, scor 6-1, 6-4, după o oră şi 15 minute de joc. Chiar şi aşa, sportiva noastră are din nou toată echipa de partea ei şi pare pregătită să înceapă în forţă un nou turneu. Anul trecut, Halep a pierdut finala de la Beijing în faţa Carolinei Garcia, scor 4-6, 6-7 (3). Sportiva noastră a ajuns anul trecut pentru prima dată pe locul de lider mondial după semifinala disputată împotriva letonei Ostapenko. În turul precedent, în sferturi, Simona o învingea în premieră în circuitul feminin de tenis pe Maria Şarapova.

De partea cealaltă, Mihaela Buzărnescu, locul 23 WTA, va juca în turul inaugural contra bielorusei Aliaksandra Sasnovich, locul 32 WTA. Mai apoi, Buzărnescu ar putea evolua cu cehoaica Pliskova, locul 7 WTA, dacă aceatsa va trece de australianca Samantha Stosur, locul 67 WTA. Miki revine în circuit după ce la turneul de la Montreal a suferit o accidentare urâtă în meciul contra ucrainiencei Elina Svitolina.