Sporturi

Sorana Cîrstea nu ia în calcul o revenire în echipa de Fed Cup a României. Va juca la WTA Bucureşti + ce aşteptări are de la Ion Ţiriac, noul preşedinte al FRT

07.07.2019 | 16:52
Sorana Cirstea nu ia in calcul o revenire in echipa de Fed Cup a Romaniei Va juca la WTA Bucuresti  ce asteptari are de la Ion Tiriac noul presedinte al FRT

Sorana Cîrsta părăsește Wimbledon 2019, după ce a fost învinsă și în proba de dublu feminin. Ea și partenera sa, Voskoboeva, au fost învinse de Cornet / Martic, în două seturi, 4-6, 3-6. FANATIK este la Londra și a discutat cu Sori despre acest turneu, dar și ce urmează pentru ea în 2019. Fără să fie foarte afectată de eliminarea din proba de dublu, Sorana spune că încă se luptă pentru a reveni la cea mai bună formă după accidentarea care i-a întrerupt seria foarte bună de înainte de French Open.

Sorana Cîrstea a suferit o ruptură abdominală chiar înaintea meciului din turul 1 de la Roland Garros. Era în acel moment într-o formă foarte bună, concretizată prin semifinala disputată la Nurnberg. “Nu am așteptări la dublu, joc de trei-patru ori pe an. Nu e un capăt de țară, eu joc aici pentru a îmbunătăți unele lucruri. Am avut un Wimbledon nu foarte strălucit, veneam după o accidentare mai lungă. Am simțit că pe zgură, de la turneu la turneu, am început să construiesc. Începusem să joc bine, cu semifinala de la Nurnberg, accidentarea mi-a tăiat iar tot elanul. Dar trebuie să intru din nou în ritm”, a spus Sorana pentru FANATIK.

Sorana Cîrstea joacă la WTA București, apoi merge la Jurmala

Chiar dacă nu este sută la sută din punct de vedere fizic, Sorana vrea să continue să joace. Va fi prezentă la București, iar apoi merge spre Letonia. “Nu sunt la sută la sută, nu servesc la sută la sută, dar nu mai am dureri. De asta am și jucat aici. Dar am venit cu puțină frică. Trebuie să mă regrupez iar, să o iau de la capăt. Vreau să merg la București, apoi Jurmala, două turnee pe zgură. Sper să joc cât mai bine, mai ales la București. Apoi, sezonul de hard, ceva turnee și US Open. Turnee la care pot să fac treabă, dar să fiu sănătoasă”.

Sorana nu vrea să lase nicio portiță deschisă pentru revenirea în echipa de Fed Cup a României. Mai ales că nici noul format nu este pe placul ei. A vorbit și despre alegerea lui Ion Țiriac în fruntea Federației Române de Tenis: “Așa cum am și spus, m-am retras cu capul sus de la echipa de Fed Cup. După mulți ani de jucat pentru România, am simțit că mi-am făcut datoria. Este un subiect închis, dar păcat cu noul format. Nu cred că vreun jucător agreează noul format. Ai luat sarea și piperul, acea plăcere de a juca acasă. Eu nu pot să înțeleg. Ai luat frumusețea Fed Cup. Mă bucur foarte mult că domnul Țiriac și-a luat din timp și a dorit să vină la Federație, deși nu are nimic de câștigat, doar bătăi de cap. Dar este singurul om care poate aduce lucrurile pe linia de plutire și eu cred că va reuși”, a declarat Sorana Cîrstea pentru FANATIK, la Wimbledon.

  • 80 este locul WTA ocupat de Sorana Cîrstea, după Wimbledon