Sport

Ce au spus Cîrstea şi Begu: “Îmi pare rău că v-am ţinut mai mult”

Sorana Cîrstea şi Irina-Camelia Begu a adus primele puncte în confruntarea România - Canada din Grupa Mondială II din Fed Cup. Cele două au mulţumit publicului pentru susţinere.
10.02.2018 | 16:37
Ce au spus Cirstea si Begu Imi pare rau ca vam tinut mai mult

UPDATE, ora 18:50 / Irina Begu a fost însoţită la conferinţa de presă de căpitanul nejucător Florin Segărceanu. ”Mă bucur că până la urmă am reuşit să câştig. Îmi pare rău că nu am închis din două seturi. La 3-2, m-am înmuiat puţin şi ea a devenit agresivă. Mi s-a făcut pielea de găină şi am avut lacrimi în ochi la intonarea imnului. Publicul a fost mereu alături de mine, de noi, indiferent de scor. Simona a trăit meciul la maxim. Toată lumea m-au încurajat, am vorbit şi cu Simona înaintea meciului”. Florin Segărceanu a spus că Begu şi Cîrstea sunt jucătoare de Top 10 WTA: ”Pauza dintre setul 2 şi 3 a fost benefică pentru că Irina nu a reuşit să închidă. Andreeescu a făcut un meci senzaţional, cel puţin în setul 2. Mă bucur că a luat pauza resepctivă pentru că a revenit altfel. Irina a reuşit în pauza dintre seturi să se remonteze. Eu cred că Irina şi Sorana sunt de top 10. Ambele au un potenţial mare şi eu sunt dispus să le ajut cu ceva dacă este nevoie”.


UPDATE, ora 17:50 / La final, Begu le-a cerut scuze spectatorilor că nu a câştigat în două seturi: ”Vreau să vă mulţumesc pentru susţinere. A fost o zi extraordinară. E o plăcere să joc în prezenţa dumneavoastră. Întotdeauna emoţiile sunt mai mari la Fed Cup. Îmi pare rău că nu am încheiat în două seturi, v-am ţinut mai mult, dar mă bucur că am reuşit să câştig”.


Sorana Cîrstea a învins-o pe Carol Zhao, scor 6-2, 6-2, şi a adus primul punct în confruntarea România – Canada. La finalul meciului de la Cluj, românca a fost încântată de suporterii care au venit la Sala Polivalentă.

Mi-ar fi părut rău să pierd cu o asemenea atmosferă. A fost incredibili, aşa cum am spus şi pe teren, de 24 de ani de când joc tenis nu am văzut asemea atmosferă. Am avut puţine emoţii, deşi după atâţia ani nu prea se mai întâmplă. Am avut pulsul 200 după imn. A fost un meci în care nu am jucat excepţional, dar nici nu aveam nevoie de astăzi. Nu am vorbit încă cu Simona. Mă bucur că suntem toţi uniţi”, a declarat Sorana Cîrstea la conferinţa de presă.

Sorana Cîrstea mulţumită de Florin Segărceanu

Sportiva de 27 de ani a susţinut că Florin Segărceanu poate să ducă echipa României până în finala Fed Cup. Sorana Cîrstea a declarat că fostul tenismen are experienţa necesară să le ducă pe românce până în ultimul act al competiţiei.

Mă bucur enorm că domnul Segărceanu şi Alina Tecşor se înţeleg. Dânsul este un tip foarte calm, deşi noi suntem de multe ori încordate. El are experienţa necesară de a ne aduce liniştea necesară. El are experienţa de pe banca tehnică de la Cupa Davis, iar acest lucru se simte. Avem valoarea să câştigăm această competiţie. Avem atâtea jucătoare bune. Puteam să aducem trei echipe azi la Cluj. Avem valoare nu doar pe hârtie şi pe teren. Ne dezavantajează sistemul cu doi ani, deoarece doar la anul ne putem lupta la titlu. Era mai ok un sistem cu 16 echipe , precum la baieţi, iar cel mai bun joacă finala în noiembrie. Vom vedea sunt multe lucruri. Eu sunt aici că să joc orice, indiferent de ceea ce are nevoie căpitanul. Nu am avut niciodată pretenţii să joc un anume meci. Daca avem 3-0, jucăm practic pentru public şi dacă ajungem acolo căpitanul va decide”, a mai precizat Sorana Cîrstea.