News

Sorin Ovidiu Bălan dezvăluie ce s-a întâmplat la reconstituirea crimelor din Caracal: ”Deși huiduit, Dincă era extrem de calm”

16.09.2019 | 19:09
Sorin Ovidiu Balan dezvaluie ce sa intamplat la reconstituirea crimelor din Caracal Desi huiduit Dinca era extrem de calm
Sorin Ovidiu Bălan a declarat că Dincă și-a păstrat calmul în ciuda faptului că a fost huiduit. Sursa foto: fabricatinromania.ro

Procurorii de la DIICOT au reconstituit astăzi, 16 septembrie, ziua de 24 iulie, ziua în care a dispărut Alexandra Măceșanu. O polițistă a jucat rolul adolescentei de 15 ani. Sorin Ovidiu Bălan a vorbit despre modul în care s-a făcut reconstituirea la care a luat parte și Gheorghe Dincă.

Ce spune Sorin Ovidiu Bălan despre reconstituirea de la Caracal

Gheorghe Dincă a fost scos din arestul IPJ Olt încă de la primele ore ale dimineții pentru a luat parte la reconstituirea zilei în care a răpit-o  pe Alexandra Măceșanu. Criminalul din Caracal s-a întors la casa sa de pe strada Craiovei și le-a răspuns polițiștilor și anchetatorilor la întrebările legate de evenimentele care s-au petrecut în ziua de 24 iulie 2019. Dincă le-a arătat procurorilor care a ars trupul neînsuflețit al Alexandrei folosind un manechin.

Jurnalistul Sorin Ovidiu Bălan a mărturisit că Dincă le-a povestit polițiștilor cum a procedat când a răpit-o pe Alexandra Măceșanu ca și cum ar fi povestit un film. Criminalul celor două adolescente a fost huiduit, dar nu și-a pierdut nicio secundă calmul. „Deşi era huiduit de oameni, deşi tensiunea era maximă, Dincă era extrem de calm. Le arăta poliţiştilor, de parcă le-ar fi povestit un film. După părerea mea, Dincă le povesteşte o lecţie pe care a învăţat-o. Cineva l-a învăţat şi cam bănuim şi cine. Am şi descoperit tot acel balet care s-a făcut cu avocaţii din oficiu, şapte avocaţi, până s-a nimerit cine trebuia (…) Ceea ce s-a făcut astăzi nu aduce nimic nou în ceea ce priveşte ancheta”, a declarat Sorin Ovidiu Bălan, potrivit Cancan.

Gheorghe Dincă a explicat cum a răpit-o pe fata de 15 ani
Gheorghe Dincă a fost calm în timpul reconstituirii zilei în care a răpit-o pe Alexandra Măceșanu. Sursa foto: digi24.ro

Gheorghe Dincă a fost anunțat că Alexandra Măceșanu a sunat la 112

Jurnalistul este de părere că Dincă nu este cel care a prins-o pe Alexandra Măceșanu cu telefonul în mână. Este posibil ca inculpatul să fi fost anunțat de cineva că fata a sunat la serviciul de urgență 112 în dimineața zilei de joi, 25 iulie 2019. Vă reamintim că adolescenta de 15 ani a reușit să sune de 3 ori la 112 și a dat detalii prețioase despre locul unde este ținută sechestrată, dar în zadar. Polițiștii au descins în locuința lui Gheorghe Dincă abia în dimineața zilei de 26 iulie 2019, după ore bune de la apelurile fetei.

„Am fi aşteptat cu mare interes să vedem ceea ce se întâmplă la Craiova şi mai ales să arate Dincă traseul pe care l-a urmat în Craiova, traseul pe care a umblat de la mall-ul de unde a cumpărat cartela prepay şi pe unde a mai bântuit prin Craiova, de unde a luat autostopul, cât a făcut autostopul până aici. Continui să susţin ideea că nu Dincă a prins-o pe fată cu telefonul pornit în mână ci că Dincă a fost anunţat de către cineva, că fata a sunat la 112”, a mai spus jurnalistul la Antena 3.

Mâine, 17 septembrie 2019, va avea loc și reconstituirea zilei de 14 aprilie 2019, ziua în care a dispărut prima victimă a lui Dincă. Luiza Melencu a ajuns în vizorul public în momentul în care a dispărut Alexandra Măceșanu. Polițiștii din Dolj aveau la dosar mașina lui Dincă, dar nici măcar nu l-au audiat.