Fotbal intern

Decizie DISPERATĂ luată de soţia lui Popescu ca să-l vadă

Gică Popescu a fost condamnat la 3 ani, o lună şi 10 zile de închisoare în Dosarul Transferurilor! Soţia Luminiţa şi cei doi copii, Nicolas şi Maria, suferă teribil mai ales că au dreptul...
17.04.2014 | 00:06
Decizie DISPERATA luata de sotia lui Popescu ca sal vada
ADVERTISEMENT

Gică Popescu a fost condamnat la 3 ani, o lună şi 10 zile de închisoare în Dosarul Transferurilor! Soţia Luminiţa şi cei doi copii, Nicolas şi Maria, suferă teribil mai ales că au dreptul doar la o vizită săptămînală. Mai mult, Popescu este încadrat la regim închis şi discuţiile cu familia se fac la vorbitor, printr-un geam despărţitor.

Luminiţa Popescu se face avocat

Gică Popescu poate primi o singură vizită pe săptămînă în penitenciarul de la Rahova. Asta, dacă are un comportament adecvat în închisoare şi nu primeşte referate de la gardieni. Totodată, are dreptul şi la convorbiri telefonice, de 3 ori pe săptămînă, însă nu mai mult de 10 minute pe sesiune. Popescu a fost obligat să facă o listă cu 10 numere telefonice pe care le poate apela. Soţia Luminiţa a găsit modalitatea de a-şi vizita soţul fără restrîngeri. Se face avocat! Absolventă a Facultăţii de Drept, vrea să dea examenul la Barou şi, în cazul în care îl promovează, va putea să-l viziteze pe Gică o oră şi jumătate în fiecare zi. Popescu are dreptul şi la camera matrimonială, două ore pe trimestru, alături de soţie.

ADVERTISEMENT

Se roagă la Biserică pentru eliberarea soţului

Luminiţa Popescu merge săptămînal la Biserică, unde se roagă ca Gică să fie eliberat. Sora sa, Marilena, soţia lui Gică Hagi, o sprijină moral şi încearcă să o ajute şi cu copiii. Chiar dacă iniţial a fost declanşată o campanie de strîngere de semnături pentru graţierea lui Gică Popescu, fostul căpitan al Naţionalei a trimis o scrisoare în care a anunţat că doreşte să-şi ducă pedeapsa la bun sfîrşit, fără să beneficieze de graţiere sau de reducere.

A cerut să muncească în puşcărie

Gică Popescu a cerut Administraţiei Penitenciarului Rahova din Bucureşti să i se permită accesul la muncă. În acest fel, ar putea scăpa mai repede de închisoare. Aşa cum FANATIK a anunţat în exclusivitate, ”Baciul” a început deja să lucreze la sala de forţă a puşcăriei. Cel mai tîrziu, Popescu poate fi eliberat pe 13 aprilie 2017. Dacă nu va fi graţiat şi va beneficia de o reducere a pedepsei datorită diverselor activităţi din închisoare, Popescu poate ieşi pe 23 septembrie 2015. Însă, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie i-a dat o veste bună la începutul săptămînii. Forul suprem a decis că instanţele de judecată trebuie să aplice prevederile legale mai favorabile, din noile şi vechile Coduri, pe instituţii de drept, şi nu global. Astfel, Gică Popescu, alături de Mihai Stoica, Gigi Neţoiu şi Jean Pădureanu ar putea fi eliberaţi mai devreme.

ADVERTISEMENT